umag

Zgrozit će vas ovi slučajevi obiteljskog nasilja!

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Umag, dvama muškarcima naložilo mjere opreza zbog obiteljskog nasilja. ODO je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 73-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji, i jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom, objavio je ODO koncem rujna.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 30. svibnja 2015. pa do 23. rujna 2019., u obiteljskom stanu, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, svjestan da svojim ponašanjem kod svoje supruge izaziva strah za njezinu sigurnost te ju dovodi u ponižavajući položaj pa pristajući na to, upućivao joj uvredljive i pogrdne riječi koje su kod nje izazvale tjeskobu i strah. Osnovano se sumnja da je 23. rujna 2019., kako bi ustrašio i uznemirio svoju suprugu, preko druge osobe, znajući da će ona prenijeti njegovoj supruzi, uputio riječi prijetnje koje su kod nje izazvale opravdanu bojazan za njezin život.

Okrivljeniku su naložene mjere opreza zabranom približavanja određenoj osobi i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom, i to prema supruzi okrivljenika, kao žrtvi kaznenog djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, nakon primitka kaznene prijave Policijske postaje Umag, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 63-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji i jedno kazneno djelo protiv života i tijela tjelesnom ozljedom.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 30. svibnja 2015. pa do 23. rujna 2019., u obiteljskoj kući, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, svjestan da svojim ponašanjem kod svoje supruge izaziva strah za njezinu sigurnost te ju dovodi u ponižavajući položaj pa pristajući na to, upućivao joj uvredljive i pogrdne riječi te bio fizički nasilan, a što je sve kod njegove supruge izazvalo tjeskobu i strah kako će joj nauditi.

Postoji osnovana sumnja da je u istom razdoblju, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, svjestan da svojim ponašanjem kod svoje kćeri izaziva strah za njezinu sigurnost te ju dovodi u ponižavajući položaj pa pristajući na to, upućivao joj psovke i uvrede koje su kod nje izazvale tjeskobu i strah kako će joj nauditi, te je 23. rujna 2019., kako bi ju tjelesno ozlijedio, bio fizički nasilan uslijed čega je ona zadobila tjelesne ozljede. Okrivljeniku su naložene mjere opreza zabranom uznemiravanja žrtvi kaznenog djela i to supruge i kćeri okrivljenika.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa