Otvoren Obrtnički sajam Istre: Predstavljaju se 132 izlagača

0
S otvaranja sajma
S otvaranja sajma

Na pulskoj Karolini, podno Arene 3. listopada svečano je otvoren 22. Obrtnički sajam Istre na kojem se ove godine predstavlja čak 132 izlagača - obrtnika i malih poduzetnika iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U ime Grada Pule brojne okupljene pozdravila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je među ostalim istaknula kako u današnje digitalno doma, sajmovi i sajamska djelatnost ipak imaju ključnu ulogu u približavanju kvalitetnih, autohtonih proizvoda krajnjem kupcu.

„Obrtnički sajam važno je mjesto za dodatni doprinos jačanju i promicanju obrtništva kojeg i mi kao Grad svesrdno podržavamo i pomažemo. Grad Pula konkretnim mjerama podržava rad vrijednih poduzetnika i obrtnika pa smo tako primjerice upravo ovaj tjedan, a nakon što su pulski poduzetnici iskazali zbilja veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada, odobrili dodanih pola milijuna kuna bespovratnih poticaja. I ovim putem zahvaljujem Obrtničkoj komori na organizaciji ovogodišnjeg sajma, a svim posjetiteljima želim ugodan provod“, kazala je zamjenica gradonačelnika.

Okupljene je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić koji je izrazio zadovoljstvo što broj izlagača raste iz godine u godinu te je zahvalio svima koji podupiru njegovo održavanje. Sajam podržava i Istarska županija te je okupljene pozdravila i zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar dok je predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula podsjetila je da se u sklopu sajma održavaju i 3. Dani energetske učinkovitosti.

Puno uspjeha sajmu i njezinim izlagačima poželio je i predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Miro Dodić, a na kraju svečanosti sajam je službeno otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec 

Od ukupno 132 izlagača njih 62 je iz Istarske županije, 62 iz ostalih dijelova Hrvatske te 7 iz inozemstva. Svoje proizvode i usluge predstavlja 51 obrt, 42 poduzeća, 14 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 24 ostalih među koje spadaju komore, udruženja, zadruge, udruge i inovatori. Ulaz na Sajam je za posjetitelje besplatan i otvoren je od 11 do 20 sati (3. listopada), od 10 do 20 sati (4. i 5. listopada) te posljednjeg dana od 10 do 17 sati 6.. listopada.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONER/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK / ICA NA ROŠTILJU

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA