Porečki festival posjetilo čak 63.000 fanova

0

– Više od 63 tisuće stranih i domaćih gostiju uživalo je od 1. srpnja pa sve do 14. rujna u zabavnim i edukativnim predstavama, glazbenim i cirkuskim nastupima, najboljim filmskim hitovima i raznim drugim programima na bogatom četvrtom izdanju Poreč Open Air Festivala. Odsvirano je čak 137 sati glazbe, a najposebnije glazbene minute mogle su se čuti na zatvaranju ovog festivala života kada su brojni posjetitelji uživali uz hitove jednog od najvećih pop – rock bendova u regiji Bajage i Instruktora.

Publiku je tijekom ljeta zabavljalo više od 230 izvođača, a Poreč Open Air ponovno je pokazao kako je jedan od najvećih i najraznovrsnijih festivala u Hrvatskoj. Svoje zadovoljstvo ponuđenim programom nisu skrivali ni brojni posjetitelji, kao ni organizatori. „Veseli nas što je Poreč Open Air postao sastavni dio porečkog ljeta te što posjetitelji s nestrpljenjem očekuju svako novo izdanje. Važno nam je da se manifestacijom obogaćuje ponuda zabavnih sadržaja grada Poreča, što je i ujedno u skladu s Valamarovom strategijom ulaganja u destinacije. Sretni smo što ovi festivalski programi privlače velik broj naših gostiju, ali i sugrađana. Bogat program osmišljen je da zadovoljava razne dobne skupine, a mi ga nastojimo svake godine osvježiti s programskim novitetima. Pripreme za peto izdanje festivala života već su u tijeku i s nestrpljenjem iščekujemo nove ljetne mjesece uz još jedan Poreč Open Air“, istaknula je Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica Odjela destinacijskog menadžmenta u Valamar Rivieri.

Četiri kategorije programa

Program festivala sastojao se od četiri kategorije: Street Performance, Music Nights, Cinema and Theatre te Special Events. Novi sadržaji koji su ove godine obogatili program Poreč Open Aira izazvali su veliki interes posjetitelja. Jedan od omiljenih bio je romantični piknik Beats & Bites u prekrasnom vrtu Ville Polesini gdje su live bendovi svirali pomno birane hitove jazz i pop skladbi, a na kojemu se gotovo uvijek tražilo mjesto više. Vizualna atrakcija i jedinstvena igra svjetla i boja 3D Video Mapping petkom je osvjetljavao Gradsku vijećnicu, dok je zanimljivi gastro koncept World Plates sve gurmane s porečke rive odveo na putovanje kroz zalogaje američke, talijanske, meksičke i istarske kuhinje.

„Kod osmišljavanja sadržaja festivala uvijek težimo raznovrsnoj ponudi, jer jedino tako možemo privući  posjetitelje svih generacija. Također, želimo da program bude podjednako zanimljiv kako domaćim, tako i stranim gostima. Svaka je godina izazovna, no posebno je zadovoljstvo novim izdanjem nadmašiti ono prošlogodišnje. Broj posjetitelja govori dovoljno za sebe, a raznovrstan i jedinstven program će nam i dalje biti primarna strategija“, dodala je Ivana Biškupić, Project Manager Poreč Open Air Festivala iz tvrtke MPG.

Pripreme za novi festival već počele

Na zatvaranje festivala tisuće posjetitelja privukli su legendarni Bajaga i Instruktori, a tijekom ljeta nastupala su i druga poznata glazbena imena, kao poslastica Music Nights programa, poput Vesne Pisarović, Matije Cveka, Zsa Zse, Igora Geržine, Vande Winter i Mie Dimšić. Na otoku Sveti Nikola posjetitelji su svake nedjelje uživali u programu Istra Inspirit, a Open Air Cinema osigurao je jedinstven doživljaj pod vedrim nebom uz projekcije brojnih filmskih hitova. Omiljeni Circus in the City do suza je nasmijavao goste i slučajne prolaznike vratolomijama i akrobacijama cirkusanata, a mališani su se posebno veselili Balu princeza uz koji su mogli odlutati u najljepši svijet bajki. Uz to, u sklopu Poreč Open Air Festivala održan je i Tunalicious Street Food Festival na kojem su ugostitelji pripremali raznovrsna jela napravljena od kraljice Jadranskog mora – tune.

U organizaciji Poreč Open Aira svake godine, osim Valamar Riviere i tvrtke MPG, sudjeluju i domaćini Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica te brojni sponzori bez kojih realizacija ove omiljene ljetne manifestacije ne bi bila moguća.

Pripreme za peti Poreč Open Air Festival već su počele, a za sve one koji žele saznati više o bogatom programu i zabavnom sadržaju idućeg izdanja ovog omiljenog festivala života, sve novosti i informacije bit će dostupne na službenoj internet stranici www.porecopenair.com te društvenim mrežama festivala.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa