uhitili ga nakon potjere

Policajci ga jurili od Pule do Umaga: Udario je u maricu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Policajci Službe općeg kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 39-godišnji Nijemac počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, 2. listopada oko 2.50 sati, policajci su u Tršćanskoj ulici u Puli uočili automobil Škodu, njemačke registarske oznake kako prelazi na suprotnu stranu kolnika te su presretačem krenuli za vozilom, pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala. Vozač se oglušio na signale policije, povećao je brzinu kretanja i uputio se Istarskim ipsilonom prema Umagu.

Tijekom vožnje naglo je mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti, pri čemu je udario u policijski kombi (tzv. maricu), oštetio je i ozlijedio dvoje policijskih službenika. Na taj je način spriječio policijske službenike u obavljaju službene radnje te je općeopasnom radnjom ugrozio njihove živote i živote i imovinu ostalih sudionika u prometu.

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu, vozač se nakratko zaustavio te su ga tada policijski službenici spriječili u nastavku vožnje, uhitili ga i priveli u policijsku postaju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. listopada u večernjim satima, 39-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa