Poreču 400.000 kuna za sadržaje za plažu

0

Za uređenje sjevernog dijela gradske plaže Materada-Sveti Martin, Ministarstvo turizma odobrilo je 400.000 kuna bespovratnih sredstava, što je i službeno potvrđeno potpisivanjem ugovora održanim u Iloku koje su izvršili ministar turizma Gari Cappelli i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Naime, Grad Poreč-Parenzo krajem lipnja prijavio se na natječaj za sredstva iz Fonda za razvoj turizma Ministarstva turizma, te je Odlukom o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. navedeni iznos Gradu i odobren.

Dodatno će se urediti i dopuniti novim sadržajima površina između nedavno uređene sjeverne gradske plaže Materada-Sv. Martin, sve do opskrbne ceste. Riječ je plaži koja je od kada je prvi put uređena vrlo dobro prihvaćena i posjećena, kako od građana, tako i turista. Kupalište ima površinu od oko 6500 metara kvadratnih, a cijela zona obuhvata površinu od 7110 metara kvadratnih koja će se osim novih sadržaja dodatno i hortikulturno dopuniti živom ogradom.

Na ovoj se lokaciji već nalaze sadržaji rekreativne i društvene namjene, te sanitarni čvor, a postojeći će se elementi (drvene kupe, teren za odbojku na pijesku, fitnes sprave, gril zona, pješčanik) upotpuniti novima – dječjim igralištem, sekundarnim sunčalištima, zaštitnim sunčanim jedrima, stijenom za penjanje, te sanitarnim čvorom za invalide. Predviđeno i je stavljanje pametne klupe, stalaka za bicikle, te koševa za selektirani otpad.

Cijeli je projekt vrijedan 1.967.852 kuna. Projektom će se kreirati novi koncept turističke ponude, prilagođen svim uzrastima i skupinama domaćih i stranih posjetitelja, a posebna je pažnja posvećena djeci te nepokretnim i slabije pokretnim osobama.

- Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na dodjeli sredstava. Protekle četiri godine uredili smo desetak gradskih plaža i u to uložili više od 20 milijuna kuna. Sve su te plaže, poput Gradskog kupališta ili plaže na S. Martinu, jako dobro prihvaćene i posjećene kako od domaćih ljudi, tako i od gostiju, pa vjerujem da će dodatno uređenje ove plaže povećati njenu posjećenost i popularnost, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić povodom potpisivanja i dodao kako će se Grad Poreč i dalje s gotovim projektima javljati na otvorene natječaje za dodjelu sredstava.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA