Produženi boravak učenika u MO Kaštanjer

0

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci posjetila je mjesni odbor Kaštanjer u čijim je prostorijama od nedavno osiguran produženi boravak za dio učenika koji pohađa istoimenu osnovnu školu. Naime, jedan odjel produženog boravka kojeg čini 40-ak učenika drugog razreda u uređenim prostorijama mjesnog odbora vrijeme produženog boravka koristi za učenje, rad i pisanje domaćih zadaća, a sve pod nadzorom dviju učiteljica.

Zamjenica gradonačelnika pozdravivši učenike izrazila je zadovoljstvo što je produženi boravak osiguran u veoma kratkom roku zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada, škole i mjesnog odbora te kako je na ovaj način omogućen individualan pristup i veća posvećenost svakom djetetu.

Prema riječima ravnateljice škole Kaštanjer Nade Crnković, zbog ograničenih prostornih mogućnosti škole javila se potreba za dodatnom prostorijom za produženi boravak te je zahvalila Gradu i mjesnom odboru što su izašli u susret i omogućili neometan nastavak rada s djecom. Produženi boravak u mjesnom odboru Kaštanjer privremena je mjera sve dok se ne riješe svi imovinsko-pravni odnosi na zemljištu oko škole koji će omogućiti njezino širenje i  nadogradnju. 

Učenici vrijeme produženog boravka koriste nakon doručka pa sve do ručka, odnosno, prije ručka u suprotnoj smjeni, a vrijeme uz učenje i zabavu koriste najviše za pisanje domaćih zadaća. Današnjem obilasku produženog boravka prisustvovala je i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i predsjednik mjesnog odbora Kaštanjer Valter Bilić.

Inače, za produženi boravak koji se provodi u svim pulskim osnovnim školama izdvaja se ukupno 7,2 milijuna kuna, a isti se sufinancira i temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Pule.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa