iskusna frizerka gordana poropat:

'Za dobru frizuru, kao i za dobru kuću, uvijek su bitni temelji'

0
Gordana Poropat (foto: Facebook)
Gordana Poropat (foto: Facebook)

Gordana Poropat iz Višnjana, koja vodi frizerski salon 'Beauty' u Poreču, jedna je od najiskusnijih tamošnjih frizerki. Generacije su prošle kroz njene vješte ruke čiji je rad ostao zabilježen na brojnim maturama, vjenčanjima, rođendanima i drugim prigodama.

"U ovom sam poslu od 1984. godine, kad sam upisala frizersku školu u Puli. Godine 1986. sam maturirala i odmah nastavila raditi kod moje mentorice, žene koja mi je prenijela i nesebično dijelila sva svoja iskustva i znanja", kazala je Gordana za naš portal.

"Prenijela mi je ljubav prema kosi, kreacijama, pokazala mi kako cijeli svoj radni vijek treba ulagati u sebe da bi uvijek bio u korak s modom. 1991. u maju mjesecu ostvario se moj san i krenula sam u vlastiti posao", nastavlja Gordana i dodaje: "Da je bilo lako, i nije baš. Vjerovala sam u sebe kada nitko nije vjerovao i to mi je dalo snagu za uspjeh. Bile su to ratne godine, ali meni nije bio problem tada, u svojim ranim 20-ima. Znala sam da me moje ruke neće izdati, bez obzira na malodobno dijete koje je imalo tek nekoliko mjeseci."

Tada je, priča Gordana, bilo lakše raditi nego danas jer je frizer svojim klijentima bio sve. "Dostupna je bila samo moda na TV-u pa je s tim bilo sve jednostavnije. Danas moraš pratiti sve društvene mreže, portale, edukacije i nikad ne možeš baš svih zadovoljiti", zaključuje Gordana.

Za dobru frizuru, objašnjava, jako je bitan temeljni rad, vještine s kojima frizer raspolaže, njegova mašta i kreativnost. "Uglavnom, kao i za dobru kuću, uvijek su bitni temelji. Da bi postao dobar frizer jako je važno ulagati u sebe, pratiti novosti, educirati se kad god je to moguće i naravno, stečeno znanje primjenjivati u praksi jer klijenti vole inovacije", objašnjava naša sugovornica.

"Stilovi se stalno mijenjaju i kod žena i kod muškaraca. Dečki obično nose gustu i kraću irokezu obrijanu do nule sa strane bez prelaza, mada ja mislim da je danas sve moderno s čime god se klijenti dobro osjećaju. Žene su uvijek bile malo kompleksnije. Još uvijek je aktualan balayage ili sjenčanje kose što je zapravo jako osvježavajuća tehnika, meni osobno jako draga.", zaključila je naša sugovornica. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa