Dodatnih 150 milijuna za bolnicu

Istarski HDZ: Nastavlja se jaki trend ulaganja Vlade u Istru

0
Primarijus dr. Dubravko Marković
Primarijus dr. Dubravko Marković

Na sjednici Skupštine Istarske županije 30. rujna jednoglasno je donesen Zaključak kojim je prihvaćeno dodatnih 150 milijuna kuna za završetak izgradnje Opće bolnice u Puli.

U kolovozu ove godine predstavnici Istarske županije te županijske bolnice u Puli sastali su se s premijerom Plenkovićem i resornim ministrima te su zatražili pomoć kako bi se osigurala financijska sredstva za dovršetak izgradnje Opće bolnice Pula. Ministar zdravstva je nedugo nakon toga obećao da će Vlada pronaći sva potrebna sredstva kako bi se izgradnja Opće bolnice Pula dovršila.

'Istra će dobiti suvremenu bolnicu europskih standarda'

„Vlada je prije tri godine povećala iznos za 300 milijuna kuna za izgradnju bolnice u Puli, a sada, kada se je javila dodatna potreba zbog poskupljenja opreme i građevine, Vlada je odobrila dodatnih 150 milijuna kuna za finalizaciju radova. Na današnjoj je Županijskoj sjednici donesen Zaključak kojim je prihvaćeno jamstvo Vlade, a sve u korist naših građana. Zadovoljan sam što će Istra dobiti suvremenu bolnicu europskih standarda“, navodi Jurica Šiljeg, predsjednik istarskog HDZ-a.

Primarijus dr. Dubravko Marković, predsjednik Kluba HDZ-a u Istarskoj županiji, također je kratko prokomentirao današnju sjednicu, pohvaljujući premijera Plenkovića i razvoj događaja oko izgradnje bolnice u Puli.

„Ovo je samo još jedan primjer koliko Vlada RH, na čelu s premijerom Plenkovićem, vodi računa o životu svih građana Istre.“, zaključio je primarijus Marković.

'Plenković više nego ijedan premijer do sada razumije Istru'

Monika Udovičić, tajnica Istarskog HDZ-a i pomoćnica ministra turizma također se osvrnula na ovu dobru vijest za građane Istre, komentirajući kako se nastavlja jaki trend ulaganja Vlade u našu županiju.

„Nakon istarskog Ipsilona, ova Vlada završava izgradnju i opremanje OB Pula. Činjenice govore u korist tome da Andrej Plenković, više nego ijedan premijer do sada, razumije Istru i vraća joj sve ono što Istra zaslužuje. Svi smo svjesni da je Istra predvodnica Hrvatske u mnogočemu, a ova je Vlada to prepoznala i odlučila stimulirati.“, zaključila je Udovičić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA