Ljepotica bi ušla u auto vozaču i gatala mu, a potom bi isparila

0

Tunel Učka nedavno je proslavio obljetnicu otvaranja pa se tim povodom 24sata prisjeća 1988. godine, kada su počele kružiti čudne priče o tunelu. Prenosimo dio članka iz 24sata.

Priča o misterioznoj djevojci, legenda o duhu iz tunela. Crna krasotica koja zaustavlja vozače... Stoji uz cestu za tunel Učka. Čeka automobile u kojima je samo vozač. Podiže palac.... Njezinoj eteričnoj ljepoti i dugoj crnoj kosi nitko ne može odoljeti. Čim bi sjela u automobil, mlada ljepotica u znak zahvalnosti uzela bi muškarčevu ruku i gatala mu iz dlana. Čarolija je trajala koliko i vožnja kroz tunel. Čim bi došli u Istru, ljepotica bi isparila iz zatvorenog auta koji bi i dalje jurio cestom, piše 24sata.

Ispod tmurne i kišne planine, koja je većinu vremena obavijena maglom, na putu oko kojeg se uzdižu klisure i gusta šuma, takav događaj nikoga nije ostavio hladnokrvnim. Legenda je rođena. Ne zna se kome je prvo sjela u auto, no priča o crnoj ljepotici s Učke proširila se kao požar. 

Policija je dobivala sve više poziva i prijava o fatalnoj ženi. Pojačane su kontrole oko padina Učke, prilaznih cesta i samog tunela, no nitko ju nije vidio. Nitko osim usamljenih vozača u noći.

Kako priča nije jenjavala, za crnu ljepoticu su se zainteresirali i Talijani, njihova postaja Rai 3 snimila je prilog o njoj, no isto tako bez konkretnih činjenica ili dokaza, samo pričanje već poznate legende. U to vrijeme svi su htjeli sresti crnu ljepoticu, svi su znali kako izgleda, no nitko joj nije uspio ući u trag. Svakim prepričavanjem njezina ljepota bi se uvećavala, tako da je misteriozna žena postala najiščekivanija sablast u kraju. Neki su išli čak i toliko daleko da su je proglasili Gospom. Jedni su tvrdili da se radi o djevojci koja je pobjegla iz psihijatrijske bolnice, a drugi da je to duh žene koja je poginula na gradnji tunela, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa