Švercer ispitan u Pazinu: Određen mu je istražni zatvor

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, po primitku kaznene prijave Policijske postaje Buje, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 28-godišnjeg turskog državljanina i podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu neposrednu optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, objavio je DORH 25. rujna.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. rujna na području mjesta Kupljensko i u Bujama; s ciljem da se nepripadno imovinski okoristi; sudjelovao u protuzakonitom prevoženju kroz Republiku Hrvatsku državljana Republike Turske koji su bez potrebnih putnih isprava došli u Republiku Hrvatsku radi njihova protuzakonitog prevoženja kroz Republiku Hrvatsku i prebacivanja u Republiku Sloveniju za novčanu nagradu u iznosu od tisuću eura. Osnovano se sumnja da je u osobni automobil marke Audi A6 stranih registarskih oznaka primio strane državljane i upravljao njime prema granici sa Republikom Slovenijom, na područje mjesta Dramac-Marišće, gdje su ih istog dana u 12,25 sati u Bujama zaustavili policijski službenici, objavio je DORH.

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, uz neposrednu optužnicu, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 28-godišnjeg okrivljenika kojeg je Općinski sud u Pazinu usvojio i okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći uz zamjenu za jamstvo u iznosu od 60.000 kuna u novcu, objavio je DORH.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA