Bratulić u serijalu Lokalni šerifi: 'U westernima oni su pozitivci'

0
Mario Bratulić (foto: Facebook)
Mario Bratulić (foto: Facebook)

Ako gledate interaktivnu kartu Instituta za javne financije, samo jedna 'točkica' u istarskoj županiji drukčije je boje. Ona se crveni se zbog negativne ocjene koju je dobila za transparentnost proračuna. Ista ta 'točkica' (koja predstavlja jednu općinu) posebna je u cijeloj Istri i po stranki koja je na vlasti. Na takvoj stranačkoj interaktivnoj karti, za razliku od svih drugih općina, ona bi bila plave boje, a mnogi bi rekli da tu postoji neka uzročno-posljedična veza. Riječ je o Svetom Petru u Šumi, 'točkici' u blizini Pazina u kojem jedna stranka i jedan čovjek vladaju od 1997. godine. Radi se o HDZ-u, a ime načelnika je Mario Bratulić, piše portal 100posto u serijalu 'Lokalni šerifi'.

Bratulić je u punom smislu 'lokalni šerif'. No, ne morate to shvatiti kao nešto loše, kako nam je to svojedobno u razgovoru rekao pojasnio i viški gradonačelnik Ivo Radica. "U kaubojskim filmovima u 90 posto slučajeva šerifi su bili pozitivci", izjavio je pa se malko ogradio: "E, sad ako ćemo suditi prema nekima koji rade ono što već rade, druga je stvar. Ali, kao u filmovima, 90 posto su pozitivci."

Koliko je Bratulić politički jak, govori i to da je zadnji put imao protukandidata 2009. godine. Istina, politički rivali kandidiraju se za općinsko vijeće, ali - to je to. Mnogi se zato pitaju koja je tajna njegovog uspjeha. Nije mala stvar kad u potpuno 'neprijateljskom okruženju' držite neko uporište. Lako je biti HDZ-ov načelnik u Imotskoj krajini, u Istri to dođe kao nemoguća misija, piše 100posto.

Jedan od razloga je taj što je Sveti Petar u Šumi naslonjen na Pazin, time i na 'Puris - tvrtku koja je bila najveći proizvođač i prerađivač purećega mesa u Hrvatskoj. Dobar dio Supetrana, ipak je riječ o sredini kojom dominira poljoprivreda, živjelo je od Purisa, bilo kao zaposlenici ili kao kooperanti.

"Puris su stvarali i u njemu radili brojni stanovnici naše općine", izjavio je Bratulić, a taj odnos je obostran, ujedno su i "mnogi zaposlenici tvrtke obnašali su razne funkcije u Općini". Otuda i ta neraskidiva veza. Kako je Bratulić je po struci veterinar – a i sam je bio zaposlenik 'Purisa' na odgovornim dužnostima (radio je stručne, operativne i izvršne poslove u prodaji i mesnoj industriji) - jasno je da se radi o čovjeku s velikim ugledom u zajednici. Do prošle je godine radio kao načelnik volonter, tek se prije godinu dana profesionalizirao. U međuvremenu je i doktorirao na temu istarskih kobasica, a otud mu i nadimak 'Doktor od kobasic', kako mu tepaju sumještani i lokalni mediji. Inače, i sam ima svoj OPG, piše 100posto na čijim stranicama pronađite cijeli tekst.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/KA

Do: 27.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA U RESTORANU

Do: 30.09.2020.

CEROVLJE, ISTARSKA ŽUPANIJA