Ministrica poljoprivrede boravila u Poreču, tema je bilo ribarstvo

0

Ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković boravila je u Poreču 13. rujna. U Obrtničkom domu susrela se s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem, a na sastanku na temu ribarstva sudjelovali su županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan i njegov pomoćnik Graciano Prekalj, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, predstavnici svih Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu Istre te predstavnici istarskih ribarskih zadruga, kao i ribari iz pograničnih područja sa Slovenijom.

Kao što je napomenuo Momić, s ministricom se razgovaralo o aktualnom stanju u ribarstvu te operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo. Naglasak je bio i na informiranju ministrice o aktualnom stanju i provedbi Strategije razvoja ribarstva lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu, ali i pitanje ribarstva u  pograničnoj zoni sa Slovenijom.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će suradnja s Ministarstvom  poljoprivrede i ubuduće biti dobra, podsjetivši na veliki projekt navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka vrijedan 110 milijuna kuna dobivenih iz EU, koji se upravo provodi, kao i na izgradnju vrtića u Dračevcu za što je Grad Poreč iz Programa ruralnog razvoja od ministarstva dobio bespovratna sredstva. Uz navedene teme bilo je govora i o predstojećem sajmu Crofish, koji će se i ove godine održati u porečkoj dvorani Žatika, a kojem je ministarstvo sponzor.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA