Evo što vas očekuje na završnim koncertima Dvigrad festivala

0
Kanfanarska župna crkva
Kanfanarska župna crkva

Nakon šest koncerata održanih tijekom proljeća i ljeta u prvom dijelu Dvigrad festivala, ovaj međunarodni festival rane glazbe završit će ovog vikenda nizom koncerata u kanfanarskoj župnoj crkvi.

Za završnicu 17. Dvigrad festivala osmišljen je bogat glazbeni program koji u goste dovodi renomirane hrvatske, ali i strane glazbenike, stručnjake za područje rane glazbe. Prvi od koncerata održat će se u petak u Svetom Petru u Šumi gdje će nastupiti poljski orguljaš Slawomir Kaminski, koji će svoj drugi koncert potom održati i u Kanfanaru u nedjelju.

Nakon koncerta u gostima, Dvigrad festival vraća se u Kanfanar, i to u subotu 14. rujna kada će se u crkvi svetog Silvestra s početkom u 21 sat održati koncert renesansne glazbe u izvedbi ansambla Marco Polo. Ovaj ansambl, čiji je rad usredotočen isključivo na ranu renesansnu vokalnu i vokalno-instrumentalnu glazbu, izvest će poznate pučke napjeve s Hvara i Murteta, a potom i motete Ivana Lukačića te glazbu hrvatskog renesansnog skladatelja Julija Skjavetića.

Koncertni program na istom se mjestu nastavlja u nedjelju u 12 sati, odnosno nakon svete mise, kada će orguljaški koncert pod nazivom „Što Bog čini, dobro je“ održati Slawomir Kaminski. Istoga dana, s početkom u 20 sati, kanfanarska župna crkva ugostit će i sopranisticu Elenu Roce koja će u pratnji orguljaša Krešimira Klarića predstaviti glazbu nekih od najpoznatijih svjetskih skladatelja, poput Bacha, Vivaldija i Händela, a ovim će koncertom ujedno i završiti 17. izdanje Dvigrad festivala.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa