Bojana Puzigaća:

'Grad Buje izvršio je udar na male iznajmljivače!'

0
Bojana Puzigaća (foto: Facebook)
Bojana Puzigaća (foto: Facebook)

SDP Buja na čelu s predsjednicom i vijećnicom Gradskog vijeća Bojanom Puzigaćom smatra da je povećnjem turističke pristojbe za 200 kuna Turističko vijeće TZ Buja izvršilo udar na male iznajmljivače. Naime, Turističko vijeće je 19. kolovoza odlučilo je da će paušalni iznos turističke pristojbe po krevetu u  2020. godini umjesto ovogodišnjih 300 kuna iznositi 500 kuna.

„Grad Buje jedini je grad u Istri koji je predložio takvo povećanje. Svi gradovi i općine Istre odredili su da visina turističke pristojbe iznosi 350 kuna po krevetu godišnje. Malim iznajmljivačima treba omogućiti da ulažu u kvalitetu svojih apartmana, a ne ih dodatno opteretiti. Naš cilj bi trebao biti povećanje ponude i kvalitete, bolja pozicija i prepoznatljivost na turističkoj karti Hrvatske. Možemo li s ovakvim odlukama ići u tom smjeru?“, pita Puzigaća.

Bujski SDP napominje da se visina turističke pristojbe nalazi na dnevnom redu sjednice Skupštine Istarske županije zakazane za 12. rujna te da sukladno izmjenama zakona, visinu turističke pristojbe donosi županijska skupština, ali na temelju mišljenja lokalnih turističkih zajednica.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa