Pulski prvašići započeli novu školsku godinu: Ima ih 545

0

U 11 pulskih osnovnih škola 9. rujna je krenulo 545 prvašića. Kako bi im poželjela uspješan početak nove školske godine 2019./20., zamjenica pulskog  gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila je Osnovnu školu Veruda u koju se ove godine upisalo 69 prvašića, a škola ukupno broji 559 učenika.

„Draga djeco, dragi naši prvašići, sretan vam prvi dan škole, škole koja nije samo pisanje i čitanje, to je igra i  prijateljstvo, uspomena i znanje za cijeli život.“, poručila je Puh Belci. Kako bi se pulskim učenicima osigurali kvalitetniji uvjeti za rad, Grad Pula je, kao osnivač pulskih osnovnih škola, od ukupnog iznosa Proračuna Grada Pule od 439,8 milijuna kuna, čak 133,1 milijun kuna osigurano za Upravni odjel za društvene djelatnosti. Za obrazovanje do standarda osigurano je 10 milijuna kuna, za obrazovanje iznad standarda izdvaja se 22 milijuna kuna, a za predškolski odgoj 48,1 milijun kuna.

Kao i svake godine, Grad Pula je i ove školske godine subvencionirao nabavku školskih udžbenika svim učenicima srednjih škola čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa, ovisno o razredu kojeg učenik pohađa, a svim učenicima osnovnih škola čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa, Grad Pula će subvencionirati nabavku drugih obrazovnih materijala poput bilježnica, likovnih mapa i ostale opreme u iznosu od 300,00 kn za učenike od I do IV razreda, te 500,00 kn za učenike od V do VIII razreda, a sve kako bi spremni dočekali novu školsku godinu.

Osim investicijskog programa, Grad osigurava i niz ostalih programa i mjera kojima nastoji održati i unaprijediti kvalitetu obrazovnog sustava. Grad Pula sufinancira uslugu produženog boravka u svih 11 osnovnih škola i školske marende za što je osigurano ukupno 7,1 milijuna kuna. Za prijevoz učenika osnovnih škola (subvenciju mjesečne autobusne karte) izdvaja se 210 tisuća kuna, a Grad Pula kroz projekt „Zajedno do znanja 2“ izdvaja 3,6 milijuna kuna kako bi osigurao pomoćnike u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju.

Ravnateljica OŠ Veruda, prof.  Anita Mokorić Brščić, zahvalila se svima koji su došli i uveličali danšnju proslavu prvog dana škole, te zahvalila Gradu Puli na potpori i zamjenici Puh Belci na dolasku. Ove godine u pulske škole krenulo je 4 630 djece, od toga 545 prvašića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa