Turisti dolaze pijani i drogirani, a onda bježe bez da išta plate!

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Svakakvih iskustava imamo sa stranim turistima. Od pozitivnih, kad strpljivo čekaju na svoj red, pa do vrlo negativnih, kad zbog problema koje rade moramo zvati policiju, ili kad daju lažne i pogrešne adrese, pa bolnica kasnije ne može naplatiti obavljenu uslugu, kaže sestra Tanja Šterpin, koja već 13 godina radi na hitnom prijamu Opće bolnice Pula, piše 24sata.

- Imamo dva festivala koji se ovdje održavaju i dok oni traju uvijek nam je hitna puna mladih koji su previše pili alkohol i uzimali droge. Često rade nered, budu izvan kontrole i bude stvarno svega. Neki se pacijenti smire samo na spomen zvanja policije, a zbog nekih policajci moraju dolaziti i pomoći nam da ih obuzdamo – priča sestra Šterpin za 24sata dodajući kako je, prema njezinu iskustvu, najviše pacijenata na hitnoj iz Njemačke, a posljednjih godina povećao se i broj Rusa.

Jedno vrijeme na hitnoj je bio zaposlen i zaštitar, a sestra Šterpin smatra da bi tu praksu ponovno trebalo uvesti, ne samo zbog stranaca, nego i zbog naših pacijenata s kojima osoblje ima znatno više ekscesnih situacija te na dnevnoj bazi doživljavaju prijetnje, uvrede i svađe. Najmanje problema, kaže, ima s onim strancima koji plaćaju uslugu u cijelosti. Komplikacije nastaju sa stranim državljanima koji dolaze s europskom zdravstvenom karticom, jer ponesu samo nju, bez ikakvih drugih dokumenata. Događa se da nemaju pojma na kojoj adresi su smješteni u Hrvatskoj te daju lažne adrese u svojoj matičnoj zemlji, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa