večernji list o istarskom svećeniku:

Blaženi Bulešić tjera demone komunizma iz Kolumbije

0
Ilustracija (Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

"Svecima zacijelo nije potreban PR i reklama. Nisu svetima postali da bi se netko razmetao njihovim vrlinama i krjepostima ili pak mučeništvom, koje su podnijeli za svoju vjeru. No, ipak se čini da bi nam itekako dobro došla viša razina zainteresiranosti za njih", piše Darko Pavičić u kolumni o istarskom svećeniku Miroslavu Bulešiću u Večernjem listu iz kojeg prenosimo članak.

"Potvrdio je to prošlotjedni primjer blaženog Miroslava Bulešića, čiji je blagdan nedavno proslavljen, o čemu je vijest tu i tamo netko prenio, no posve nezapaženo kroz javnost prošla je informacija Hrvatske katoličke mreže (HKM) da će 30. kolovoza cijela Kolumbija biti posvećena bl. Miroslavu Bulešiću, kako bi taj čin pomogao toj zemlji u borbi protiv komunizma i ljevičarskih ideologija, koje se šire.

A poznato je da su Miroslava Bulešića u 27. godini života na najsvirepiji način 1947. ubili komunisti. “Jedan od najvećih ratova današnjice u svijetu zla su komunizma koja se šire po cijelom svijetu, što je u Fatimi malim pastirima objavila Presveta Djevica Marija…Komunizam ima mnoga lica, ali uvijek je to isti demon. Pojavljuje se kao uglađen i politički korektan socijalizam, što je isto komunizam, jer u stvarnosti ne postoji razlika između komunizma i socijalizma”, rekao je u najavi posvete Kolumbije bl. Miroslavu Bulešiću osnivač tamošnje katoličke zajednice “Hodočasnici ljubavi”, glumac, glazbenik i obraćenik, koji kaže kako oni u Hispanoamerici žive, zapravo, “neomarksizam”, koji je “komunizam terorista, krijumčara, lopova i mnoštva zlih ljudi koji nikome ne žele dobro, koji žele izopačiti, uništiti, proizvesti ljevičarsku ideologiju komunizma kojoj svjedočimo”. Polustoljetna vladavina komunizma ostavila je u Hrvatskoj društvo poharanih vrijednosti, a na vlasti političke i gospodarske elite, koje su u potpunosti premrežile zemlju i ne daju joj već tri desetljeća naprijed.

Tzv. komunizam s ljudskim licem iliti socijalizam, preobukao se u tobožnji demokratski sustav, ostavivši zapravo na vlasti sve svoje strukture, što se najbolje vidi u jalovosti parlamentarnog sustava, koji se pretvorio u glasačku mašineriju aktualne vlasti, a koja se pak bira nakaradnim izbornim sustavom, koji jamči licu ili naličju bivše komunističke partije da je konstantno na vlasti. Svetost svetaca nije dovoljna sama sebi. Oni nisu postali svetima da bi stekli neku prednost u odnosu na druge ljude. Njima je Bog darovao svetost kako bi bili uzori drugima. Za katolike u Hrvatskoj to je najzorniji primjer kardinal Alojzije Stepinac, ali i npr. sv. Leopold Bogdan Mandić, kojega je papa Franjo prije dvije godine proglasio suzaštitnikom Godine milosrđa.

Kilometarski redovi ispred svečeva tijela pokazali su njegov značaj u hrvatskom narodu. I na tome možemo biti zahvalni papi Franji i hrvatskim kapucinima, uz čiju je pomoć “hodočastio” u Hrvatsku. A tko zna, možda uz pomoć Kolumbije, “oživi” i bl. Miroslav Bulešić u samoj Hrvatskoj, pa netko dođe na ideju posvetiti našu zemlju našem svecu tj. blaženiku. Kako bi uz pomoć neba dovršila tranziciju iz socijalizma u suvremenu demokraciju.", napisao je Pavičić za Večernji list.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA