Bulić za odlazak Rogovića u mirovinu: Neka ide igrati golf sa svojim voljenim vođom

0
Bruno Bulić
Bruno Bulić

 „Odlazak direktora Zračne luke Pula u mirovinu ima podršku Sindikata Istre i Kvarnera i ne samo to, predlažem mu da ode što prije“, izjavio je predsjednik SIK-a Bruno Bulić 29. studenog na konferenciji za novinare u Puli.

Bulić smatra kako je Bruno Rogović, direktor Zračne luke u svojoj 65. godini života itekako zreo za mirovinu. „Iako je, kako sam za sebe kaže, vitalan, mislim da se treba maknuti odande. Neka ide igrati golf sa svojim voljenim vođom“, izjavio je Bulić.

„Ne znam koji su njegovi motivi za ostanak, mnogo je vitalnih 65-godišnjaka. Mogu jedino nagađati da je riječ o nekakvim, za njega isplativim investicijama“, mišljenja je Bulić.

SIK je od 2009. godine u konfliktu s upravom Zračne luke Pula jer su tada počeli ukazivati na niz nepravilnosti, prvenstveno u međuljudskim odnosima. „Najviše me boli što je, prema riječima svojih kolega, najbolji radnik Zračne luke koji je ondje radio pune 33 godine, poslan u mirovinu samo mjesec dana ranije, a upravo mu je toliko nedostajalo do pune mirovine. No, Rogović to nije uvažio, a za sebe smatra da još može raditi“, ističe Bulić jedan od primjera narušenih odnosa.

Uz to, Bulić veli da ondje šikaniraju sve svoje radnike, ne stimuliraju ih, a socijalni dijalog je izuzetno nizak. Nekoliko članova sindikata, dodaje, radi „iz sjene“ i surađuje s drugim sindikatima te sve informacije prenosi Upravi.

Bulić naglašava kako su 2009. krenuli na „osvetnički pohod“ te njega i SIK tuže zbog „raznih gluposti“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa