bujski sdp o obnovi vrtića

'Roditelji i dalje ne znaju gdje će djeca privremeno ići u vrtić'

0
Bojana Puzigaća (foto: Facebook)
Bojana Puzigaća (foto: Facebook)

"Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća pozvali smo gradonačelnika da se hitno obrati roditeljima i javnosti te kaže kada će biti zaista biti završena obnova Dječjeg vrtića, gdje i koliko dugo će djeca boraviti u privremenom smještaju do završetka obnove jer vrijeme curi. Dok je gradonačelnik trošio energiju i vrijeme kako bi Grad Buje kupio tvrtku u stečaju za tri puta veću cijenu od realne, nije osigurao da se na vrijeme dovrši zgrada Dječjeg vrtića zbog čega roditelji par dana prije početka vrtićke godine koja već kasni tjedan dana ne znaju gdje će njihova djeca privremeno ići u vrtić za što izravnu odgovornost snosi gradonačelnik", piše SDP Buja u priopćenju od 4. rujna koje potpisuje predsjednica bujskog SDP-a i vijećnica Bojana Puzigaća.

"Roditelji informacije dobivaju na kapaljku kroz lokalne medije i neformalnu komunikaciju, a gradonačelnik je sve do jučerašnje sjednice Gradskog vijeća šutio čime se dodatno pojačala neizvjesnost oko početka rada vrtića, privremenog smještaja za djecu i informacije koliko će dugo djeca biti u takvom smještaju. Gradonačelnik je imao obavezu pravovremeno obavjestiti roditelje i javnost koje je pravo stanje vezano uz radove na vrtiću i pokazati odgovorno ponašanje. Tim više što izvođači nisu ni približno gotovi sa poslom, rokovi su probijeni prije mjesec dana, a spominje se novi rok 23. rujna i to bez plaćanja penala.", ističe.

"S obzirom na iskustvo nepoštivanja rokova radova prilikom obnove ulice Prvog svibnja i načina na koji je taj posao odrađen, apeliramo da se ovom projektu pristupi s potpunom koncentracijom i brzim djelovanjem. Nakon što su vijećnici Gradskog vijeća Buja na sjednici zatvorenoj za javnost spriječili Grad Buje da za 4,5 milijuna kuna kupi tvrtku u stečaju kako bi Grad postao vlasnikom njene zgrade, na jučerašnjoj sjednici izglasana je kupnja te zagrade (stari Digitron)  za 1,25 milijuna kuna čime su vijećnici uštedjeli građanima preko tri milijuna kuna i tako spriječili nekontrolirano trošenje javnog novca.", naglašava Puzigaća.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA