obračun taksista u puli

'Njih desetorica su mi razbijali auto dok su putnici bili u vozilu'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Desetero ljudi u šest vozila u nedjelju oko 5.30 sati napalo je vozača Ubera Manfreda Bergleza u Štinjanu kraj Pule. Razbili su mu vjetrobransko staklo, staklo na prozoru vozača, retrovizore te oštetili karoseriju vozila, i sve to dok su i vozač i troje putnika bili u vozilu. Berglez tvrdi da su ga napali vozači taksija i da to nije bio prvi slučaj. Sve je prijavio pulskoj policiji, piše Jutarnji list.

- U vozilo mi je upravo bilo sjelo troje ljudi. Dok sam im objašnjavao kako će naručiti Uber, oko mene je dojurilo minimalno šest vozila i zagradilo me sa svih strana. Auto su mi razbijali drvenim palicama, čeličnim ključevima za felge te su me pokušavali izvući iz vozila, jer sam se bojao za život i svim silama trudio ostati u vozilu. Kako mi je auto bio okružen sa svih strana, nisam mogao izaći, a u jednome trenutku otišlo je jedno vozilo stranih registracija pa sam pobjegao glavom bez obzira - kaže nam uberovac koji je još u šoku. Kaže da se sve odigralo u 10 sekundi i da se nitko nije snašao. Dodaje da je putnik na suvozačkom mjestu pobjegao, a da su druga dva ostala u vozilu te ih je odvezao na traženu lokaciju. Tamo su čekali policiju i ispričali što se dogodilo.

Neugodna iskustva

- Danas idem na prepoznavanje lica u policiju, ne znam što ću dalje. Ovo nije normalno. Ganjali su me kao životinju. To je prestrašno - kaže taksist koji je u Pulu došao raditi tijekom dva velika glazbena festivala jer su potrebe za prijevozom velike i općepoznato je da taksisti dobro zarade. Stoga u Pulu u tom razdoblju dođu i brojni taksisti te uberovci iz drugih županija. Ovaj je došao iz Zagreba, a u Puli je već taksirao, i to lani. Kaže da je i tada imao neugodnih iskustava, ali ga nitko nije napao.

- Da, lani su mi na aerodromu prijetili jer sam došao taksirati u Puli - priznaje zagrebački uberovac koji sada ne može voziti razbijeni auto i ne zna što će poduzeti. Međutim, nije to bio izoliran slučaj. Bilo je više napada i obračuna između uberovaca i taksista pa je policija imala pune ruke posla. Osim ovog slučaja, bavila se s još tri. U ovom slučaju tragaju za nepoznatim počiniteljima.

 - Na osobnom autu nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna, a policijski službenici poduzimaju mjere na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. U tijeku je krim-istraživanje nad jednom osobom koja se dovodi u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela - navode u istarskoj policiji.

Deset minuta prije tog događaja u nedjelju pulska je policija dobila još jednu dojavu taksista da mu je nepoznata osoba u Štinjanu oštetila retrovizor na autu. Međutim, taksist nije podnio prijedlog za kazneni progon u postaji. Sljedeći incident zbio se pak sat vremena kasnije, oko 6.20 sati, kad su se sukobila dvojica taksista - jedan 36-godišnjak i 33-godišnjak, piše Jutarnji list.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 10.10.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA