Poreč

Pročitajte kada će se u vašem mjesnom odboru špricati komarci

0

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija - na području Grada Poreča za 2019. godinu i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča za 2019. godinu, u planu adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca).

Sukladno važećem Programu mjera i Provedbenom planu, tretman će se vršiti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari i pripadajućih okolnih naselja, 4. rujna u kasnim večernjim satima, odnosno 05. rujna 2019. godine u ranim jutarnjim satima. Mjesni odbori Fuškulin, Nova Vas i Červar Porat s pripadajućim okolnim naseljima bit će na programu tretiranja adulticidnog tretmana 4. rujna u kasnim večernjim satima, odnosno 5. rujna u ranim jutarnjim satima. 4., 5. i 6. rujna u kasnim večernjim satima i u ranim jutarnjim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora na području grada i gradskih stancija. U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.

Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva. Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima. Također, umoljavaju se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca. Ujedno, koristimo priliku da zamolimo naše sugrađane da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča u 2018. i 2019. godini. Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na tel. 052 624 571, GSM 091 621 11 90.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa