Obitelj malog Stefana u Žminju: 'Potrebna je druga pužnica'

0
Aurora, Sanja, Stefan i Davor Baf na žminjskoj Bartulji
Aurora, Sanja, Stefan i Davor Baf na žminjskoj Bartulji

"Našem Stefanu je potrebna i druga pužnica", rekla nam je Sanja Baf, mama malog Stefana koji ima probleme sa sluhom i za kojeg su se prikupljali dobrotvorni prihodi na žminjskoj Bartulji 31. kolovoza. Prikupljanje je organizirala Udruga žena "Mendula" iz Sv. Nedelje kraj Labina. Pripremali su izvrsne palačinke s nutelom, čokoladom ili marmeladom, a posjetitelji su u kutiju ubacivali priloge. 

"Iako smo u prijašnjim akcijama skupljali priloge od 15, 20 kuna, ovoga puta odlučili smo se za priloge od pet kuna po palačinki, kako bismo što više ljudi privukli da sudjeluju u akciji", kazala nam je Irene Mikuljan iz Udruge "Mendula".

"U zapadnoj Europi je uobičajeno da dijete dobiva dvije pužnice, ali u Hrvatskoj nažalost HZZO plaća samo jednu. Smatraju da ako dijete ima jednu pužnicu, čuje", rekao nam je Stefanov tata Davor Baf iz Kostrčani u općini Gračišće.

U sklopu humanitarne akcije "Za Stefanov sluh" Udruga žena "Mendula" na žminjskoj Bartulji prikupila je donacije u iznosu od 7.280,15 kuna za kupnju umjetne pužnice. "Mendula" će 20. rujna u Gračišću organizirati humanitarni koncert za Stefana na kojem će nastupati Neno Belan i drugi poznati izvođači. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa