Žena Gige Moravca iz Boljeg života nastupala u Rovinju

0
Foto: Youtube
Foto: Youtube

Na terasi Zajednice Talijana u Rovinju na završetku prvog festivala Rovinj Art & More koji je osmislio Ronald Braus sinoć je gostovala predstava Dušana Radovića “Ženski razgovori”. U toj dugovječnoj predstavi glume Svetlana Bojković, Vesna Čipčić i Mile Caci Mihajlović. Povod je to Večernjem listu za kratki razgovor s poznatom srpskom glumicom Svetlanom Bojković, poznatom i po ulozi Emilije, supruge Gige Moravca iz kultne serije Bolji život. Prenosimo dio interviewa iz Večernjeg.

*Koliko dugo već izvodite tu predstavu?
- Već trideset i pet godina i s njom smo puno gostovali i u inozemstvu. Jedne davne godine prije rata bili smo i u Rovinju i igrali je u rovinjskom teatru, pa mi je drago da smo opet tu.

*Lani ste bili u Hrvatskoj i s Nušićevom “Gospođom ministarkom”. Kakvi su vam dojmovi s toga gostovanja?
- Nušićevu “Gospođu ministarku” igram već trinaest godina u Narodnom teatru u Banjaluci s njihovim ansamblom. Lani u studenome gostovali smo u Zagrebu i u Rijeci u Hrvatskom kulturnom domu. Publika je to lijepo prihvatila i dvorane su bile pune. Drago mi je da je na zagrebačkoj predstavi bila i sjajna i velika glumica hrvatskog kazališta Branka Cvitković koju sam gledala kada je prije trideset devet godina igrala Gospođu ministarku u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Taj je susret doista bio božanstven i drago mi je da smo baš s tom predstavom bili u Zagrebu.

*U bogatoj karijeri glumili ste i u seriji TV Zagreb “Kuda idu divlje svinje”, i to veliku ljubav Crnog Roka. Kako je bilo na setu te serije i koja je tajna njezina uspjeha do današnjih dana?
- Rado se sjećam te uloge u seriji “Kuda idu divlje svinje”. Snimanje je bilo jako lijepo organizirano. Redatelj Hetrich bio je gospodin. Na setu bilo je jako ugodno i svi smo bili jako dobro primljeni iako se ustajalo jako rano jer smo snimali po magli u okolici Zagreba. Kako nisam vozač, vozim se često taksijem Beogradom, a kako su zbog situacije ondje mnogi taksisti obrazovani ljudi, od nekolicine sam čula da je to najbolja serija ikad snimljena na ovim prostorima. To ipak nešto znači jer su taksisti glas naroda.

*Dobili ste i Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu “Pas koji je voleo vozove”. Ima li ta Arena svoje mjesto među vašim uspomenama?
- Ta Arena ima važno mjesto, pogotovo što je to bila moja prva filmska uloga nakon deset godina bavljenja glumom. Puno sam radila za televiziju, ali do te 1977./1978. nisam glumila na filmu. Nedavno je, nažalost, preminuo Gordan Mihić pa smo imali emisiju na RTS-u u kojoj je između ostalih njegovih mnogobrojnih scenarija iz crnog vala, spomenut i taj film, rekla je Bojković za Večernji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA