Grad Pula priključuje se inicijativi koja poziva na sadnju stabala

0
Boris Miletić sudjelovao je svojedobno simbolički u sadnji stabala
Boris Miletić sudjelovao je svojedobno simbolički u sadnji stabala

Sadnjom stabala na više lokacija na području grada Pule, u okviru vrtića, škola, dječjih igrališta te na drugim istaknutijim lokacijama, Grad Pula priključit će se hvalevrijednoj građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“ koja u periodu od 25. do 27. listopada poziva na organiziranu sadnju stabala diljem Hrvatske.

„Uređenje zelenih površina grada predstavlja jedan od imperativa Grada Pule s obzirom da je to put prema održivom razvoju kao i urednom i dotjeranom urbanom središtu našeg tritisućljetnog grada. Kao Grad uvijek smo pružali i nastavljamo s pružanjem potpore svim aktivnostima i inicijativama koje doprinose dodatnom obogaćivanju zelenog fonda te očuvanju prirode za koju moramo vodimo računa kakvu ćemo je ostaviti budućim generacijama. Uz poziv mjesnim odborima na području grada Pule, institucijama, posebno pozivam svoje sugrađanke i sugrađane. Budimo primjer našoj djeci i pokažimo zajedništvo u brizi za okoliš i prirodu“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Uz postojeće redovne aktivnosti održavanja i obogaćivanja zelenog fonda na području grada, koje se provode u proljetnom i jesenskom periodu, bit će to prilika da se zelene gradske oaze dodatno oplemene stablima, a sve u cilju jačanja svijesti o očuvanju i zaštiti prirode te stvaranju još ugodnijih i još ljepših javnih površina za sve Puležane.

Grad Pula osigurat će odgovarajući autohtoni sadni materijal te alat potreban za sadnju, a termini i lokacije sadnje stabala bit će medijski najavljeni uoči početka akcije. Pozivaju se svi zainteresirani građani da se odazovu ovoj hvalevrijednoj inicijativi te se pridruže u sadnji i stvaranju još ljepše slike grada Pule.

Podsjetimo, Grad Pula primjer je grada s velikim brojem zelenih površina, što je od osobite važnost za  cjelokupnu kvalitetu života građana. Čak 43 posto površine grada obuhvaćaju zelene površine (1.345,25 hektara) različitih namjena – za sport i rekreaciju, javne zelene površine, zaštitne zelene površine i sl. Shvaćajući njihovu važnost, Grad Pula samo za održavanje spomenutih javnih zelenih površina, koje obuhvaćaju 77 hektara,  godišnje izdvoji više od 8 milijuna kuna.

U  posljednjih 10 godina na području Pule posađeno je više tisuća stabala, grmova i trajnica što značajno utječe na smanjenje emisije CO2. Ovakvim aktivnostima dodatno se doprinosi ostvarivanju ciljeva zaštite okoliša i održivog razvitka, a vezano uz zaštitu života i zdravlja ljudi, biljnog i životinjskog svijeta, biološke i krajobrazne raznolikosti, očuvanja ekološke stabilnosti te sprječavanju i smanjenju onečišćenja okoliša.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GLAVNA SESTRA - VIŠA MEDICINSKA SESTRA/ VIŠI MEDICINSKI BRAT

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/POMOĆNA KUHARICA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - TRGOVAC/KINJA

Do: 13.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

CNC POSLUŽITELJ/ICA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA