Od jeseni Učilište Umag osigurava nove i besplatne programe!

0

U Pučkom otvorenom učilištu „Ante Babić“ Umag 2. rujna započinju upisi u novu obrazovnu godinu, uz puno noviteta i pogodnosti za sve zainteresirane polaznike. U ponudi je niz obrazovnih programa od kojih su neki potpuno besplatni jer se održavaju uz financijsku potporu koju osiguravaju Europski socijalni fond, Ministarstvo obrazovanja i znanosti, Istarska županija i Grad Umag.

Dovršetak osnovnoškolskog obrazovanja

U Učilištu Umag svi zainteresirani mogu završiti 7. i 8. razred osnovne škole i  steći prvo jednostavno zanimanje i to u kratkom periodu i potpuno besplatno. Sredstva su osigurana kroz nacionalni projekt "Za Hrvatsku pismenost-put do poželjne budućnosti" te iz Proračuna Grada Umaga. Mogu se prijaviti svi zainteresirani od 15 do 55 godina. Nastava je organizirana na principu konzultacija, a tijekom polaganja osmog razreda polaznik paralelno može odabrati i  jedno jednostavno zanimanje tj. besplatno završiti  jedan program osposobljavanja.

Novi besplatni programi osposobljvanja u okviru Ilus projekta

U sklopu ILUS projekta vrše se upisi u dva nova i besplatna programa osposobljavanja:  za barmene i za sobarice. Ciljane skupine su nezaposlene osobe, mladi do 29 godina i žene svih dobi. Nastava se odvija u novoopremljenim prostorima Učilišta, u suvremenom praktikumu za barmene, a predavači su eksperti iz sektora turizma i ugostiteljstva. Osim stručnih kompetencija kroz programe će se jačati i jezične kompetencije polaznika  na stranim jezicima po vlastitom izboru (engleski, njemački i talijanski jezik)  te će biti omogućeno besplatno pohađanje ciklusa radionica za uspješno planiranje karijere.

Programi su u potpunosti financirani sredstvima  Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.   „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III“.

Srednjoškolski programi i programi osposobljavanja

Učilište Umag omogućava polaznicima završetak prekinutog srednjoškolskog obrazovanja te stjecanje strukovne kvalifikacije – prodavač i dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za zanimanje komercijalist, kao i čitav niz programa osposobljavanja za uslužne poslove, kao što su  samostalni knjigovođa, njegovateljica, gerontodomaćica, za stjecanje digitalnih kompetencija i informatičke poslove  te za  turističko-ugostiteljske i poljoprivredne poslove.

Tečajevi stranih jezika

Polaznici mogu odabrati tečajeve stranih jezika,  engleski, njemački, talijanski ruski i španjolski jezik, prema CEF-u (Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike) od A1 do C2 stupnja ili mogu provjeriti i verificirati svoje postojeće znanje stranog jezika te dobiti javnu ispravu, putem polaganja ispita.

Besplatne edukacije i radionice

Od noviteta izdvajamo i inovativne radionice:
START UP AKADEMIJA–namijenjena mladima, poduzetnicima početnicima i osobama  koje žele biti poduzetnici.
BUSINESS CLASSROOM –namijenjena poduzetnicima, menadžerima i svima koji žele pokrenuti ili unaprijediti svoje poslovanje novim znanjima iz područja digitalnog marketinga i organizacije poslovanja.
Nositelji aktivnosti su START UP Akademija, poduzeće IDigital, uz podršku Agencije za razvoj Grada Umaga RAZUM i Grada Umaga.

Učilište za treću životnu dob

Učilište Umag kroz svoje djelovanje želi pružiti mogućnost obrazovanja svim generacijama. U mnogobrojne aktivnosti Učilišta za treću životnu dob seniori se  mogu uključiti po simboličnim cijenama ili potpuno besplatno. Tečajeve i programe sufinanciraju Grad Umag i Istarska Županija, u okviru projekta Zdrava Istra. 

Način rada i vrijeme održavanja nastave maksimalno su prilagođeni odraslim polaznicima. Praktične vježbe, ukoliko su predviđene programom, održavaju se u izvrsno opremljenim praktikumima Učilišta (informatički praktikum, praktikum za njegovateljice, prodavače, barmene). Nova znanja stječu se u ugodnom i poticajnom ozračju uz angažman kompetentnih predavača.

Cijene školarine definirane su Odlukom o visini naknada usluga POU „Ante Babić“, uz mogućnost obročnog plaćanja. Prijave i upisi su svakim radnim danom od 8 do 20h osobno u tajništvu Učilišta Umag,  ili telefonom na br:741 116 i 720 370. Više informacija na www.uciliste-umag.hr ili na https://www.facebook.com/PouUmag/

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa