Veliki korak naprijed:

Jednoglasno potvrđena studija izvedivosti odvodnje Labinštine

0
Sa sastanka u Hrvatskim vodama
Sa sastanka u Hrvatskim vodama

U Hrvatskim vodama u Rijeci 29. kolovoza održan je sastanak radnog tima za Aglomeraciju Labin-Raša-Rabac, na kojem je zaključena značajna etapa u razvoju projekta. Naime, jednoglasno je usvojena Studija izvedivosti za ovaj projekt i više nema zapreka za napredovanje u poslu. Na sastanku na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima, predstavnici Hrvatskih voda koji nose ovaj projekt, konzultanti, predstavnici labinskog Vodovoda te labinski gradonačelnik Valter Glavičić i raška načelnica Glorija Paliska dogovoreni su sljedeći koraci.

Grad Labin i Općina Raša sad trebaju donijeti prostorne planove, što ne bi trebalo uzeti previše vremena. „Mislim kako ćemo to odraditi u idućih mjesec i pol, a nakon toga šaljemo okolišni elaborat u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Očekujem da tu neće biti zastoja pa ćemo relativno brzo u postupak javne nabave za poslove projektiranja“, poručio je Valter Glavičić.

Glorija Paliska složila se kako prostorni plan Raše može vrlo brzo proći proceduru i najavila: „Nema se više što odugovlačiti. U planiranju ćemo biti pažljivi i pametni; procedure ćemo poštovati, ali ne nas ne smiju usporavati. Ova aglomeracija donijet će našim stanovnicima kvalitetu života kakvu zaslužuju.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa