20.000 pratitelja

Boris Miletić na listi najaktivnijih gradonačelnika na Facebooku

0
Boris Miletić: "Koristimo sve dostupne komunikacijske kanale kako bismo u realnom vremenu informirali građane o svim aktivnostima koje provodimo"
Boris Miletić: "Koristimo sve dostupne komunikacijske kanale kako bismo u realnom vremenu informirali građane o svim aktivnostima koje provodimo"

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić zauzeo je visoko mjesto na listi najaktivnijih i najangažiranijih gradonačelnika na Facebooku čiji službeni kanal prati gotovo 20 tisuća građana Pule i Hrvatske, što je pokazala analiza Jutarnjeg lista i portala gradonačelnik.hr u sklopu projekta „Najbolji grad“.

„Grad Pula je otvoren grad koji se već godinama okreće digitalizaciji koja omogućuje još kvalitetnije i transparentnije upravljanje gradom. Upravo iz tog razloga koristimo sve dostupne komunikacijske kanale, pa tako i društvene mreže, kako bismo u realnom vremenu informirali građane o svim aktivnostima koje provodimo, ali i u najkraćem mogućem roku odgovorili na njihove upite i komentare, saznali njihova razmišljanja, što nas usmjerava i motivira da još bolje radimo svoj posao. Vjerujem da je Facebook sjajan kanal dvosmjerne komunikacije te da su to prepoznali i sami građani koji redovito prate informativan, edukativan ili zabavan sadržaj koji dijelim na svojoj službenoj stranici“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić te dodao kako službenom Facebook stranicom Grada Pule upravljaju njegovi kolege iz Ureda Grada s ciljem sustavnog informiranja građana o aktivnostima gradske uprave te da je uspjeh službenih Facebook stranica Grada Pule i gradonačelnika rezultat ciljane, kvalitetne i transparentne komunikacijske strategije kojom Pula suvereno drži korak s vremenom u kojem živimo.

Grad Pula se već petu godinu zaredom nalazi na listi najtransparentnijih i najotvorenijih uprava u Hrvatskoj. Još 2015. godine pokrenuta je web aplikacija e-Proračun putem koje se građani na jednostavan i pregledan način mogu informirati o načinu planiranja i trošenja proračunskog novca. Provode se i javne tribine u svim mjesnim odborima na kojima građani svojim prijedlozima pomažu u samom planiranju proračuna, a putem e-Konzultacija sudjeluju u njegovom stvaranju. Grad Pula je 2017. godine građanima predstavio i web aplikaciju „Pula na dlanu“ koja na jednom mjestu donosi brojne informacije o gradu pa tako građani mogu vidjeti trendove kretanja gospodarskih pokazatelja, strukturu poduzetnika prema veličini, djelatnostima, vlasništvu, ali i pretraživati, analizirati i rangirati sve tvrtke u gradu prema raznim kriterijima.

Pored gospodarskih pokazatelja, aplikacija nudi mogućnost pregleda turističke statistike za Pulu, poput broja noćenja, dolazaka i porijekla gostiju i to po smještajnim kapacitetima, vrsti smještajnih kapaciteta itd. Putem navedenih aplikacija i informativne brošure koja se svake godine dostavlja na kućne adrese, građani mogu saznati kako se prikupljaju zajednička sredstva te način njihovog trošenja. Osim toga, Pula je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji dvaput godišnje javno objavljuje stanje potraživanja prema Gradu Puli te komunalnim trgovačkim društvima i javnim ustanovama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa