Evo što je na sastanku u Vladi dogovoreno o pulskoj bolnici

0

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u utorak nakon sastanka u Vladi s predstavnicima Istarske županije i pulske županijske bolnice da će Vlada pronaći dodatnih 150 milijuna kuna potrebnih za završetak nove pulske bolnice, javlja Telegram.

“Vlada je prije dvije godine donijela odluku da se poveća iznos za 300 milijuna za izgradnju nove bolnice u Puli, a sada se javila potreba, zbog poskupljenja građevine i opreme, za još 150 milijuna kuna. Ti će se novci naći i iskreno se radujem što će Pula imati novu bolnicu i bolje uvjete za rad”, rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

Istarski župan Fabrizio Radin istaknuo je kako su u Vladi naišli na potpuno razumijevanje premijera Andreja Plenkovića i ministara financija i zdravstva. “Bolnicu ćemo dovršiti u roku godine dana na dobrobit svih stanovnika Pule, Istre, turista i svih građana Hrvatske”, kazao je Radin.

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić izrazila je nadu da će u dio zgrade useliti već ove godine jer je 75 posto objekata dovršeno. “Nadam se da ćemo do Božića useliti na jednu lokaciju, jer bolnica sada djeluje na dvije lokacije udaljene pet kilometara”, kazala je.

U jednom od objekata jučer je završen tehnički pregled tako da se useljenje u zgradu poliklinike, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije očekuje kroz koji dan.

Hrstić ističe da će Pula time dobiti suvremenu zdravstvenu ustanovu, prilagođenu potrebama žitelja Istarske županije i turista, uz suvremenu opremu i mogućnosti pružanja suvremenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka, piše Telegram. (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa