536 baner ids
goran Buić:

'Nije točno da sam Maji Šarić ponudio posao u Općini Medulin'

0
Maja Šarić i Goran Buić
Maja Šarić i Goran Buić

Nakon što je razriješena dužnosti ravnateljice Javne ustanove Kamenjak Maja Šarić je u Glasu Istre izjavila da joj je načelnik Općine Medulin Goran Buić u zamjenu za miran odlazak s dužnosti, odnosno ostavku, ponudio posao u općini, oglasio se pismom medijima i sam Buić. U nastavku prenosimo njegovo pismo.

"Potaknut učestalim objavljivanjem jednostranih iskaza u svezi razrješenja Maje Šarić u jednim dnevnim novinama, a osobito zbog objektivnog informiranja javnosti dostavljam Vam svoje očitovanje u svezi navedenog: Prije svega ističem da se glede određenih segmenata poslovanja Javne ustanove Kamenjak provode policijski izvidi koji su sukladno Zakonu o kaznenom postupku tajni. S obzirom na navedeno, nisam u mogućnosti iznositi detalje o slučaju pa samim time niti o slučaju Maje Šarić.

Ono što u ovom trenutku mogu istaknuti jest da je Maja Šarić razriješena poštujući sve zakonske i druge propise te da su za razrješenje postojali ozbiljni i opravdani razlozi. Nije točno da sam Maji Šarić ponudio posao u Općini Medulin ako podnese ostavku s funkcije ravnateljice Javne ustanove Kamenjak. Nisu mi poznati razlozi iznošenja brojnih neistina vezanih za mene pa o njima mogu tek nagađati. Međutim, budući da Maja Šarić svojim medijskim istupima čini veliku štetu mojoj časti i ugledu, o podnošenju eventualnih privatnih tužbi zbog klevete svakako ću se posavjetovati s mojim pravnim savjetnicima.

Naposlijetku, ističem da Matija Medica nije u sukobu interesa. Člankom 78. Zakona o lokalnim izborima taksativno su popisane funkcije koje su nespojive s članstvom u predstavničkim tijelima jedinice lokalne samouprave. Tako navedeni članak u stavku 37. propisuje da član predstavničkog tijela ne može biti član upravnih tijela trgovačkih društava u vlasništvu jedinice te ravnatelj ustanove kojoj je jedinica osnivač. S obzirom na to da Matija Medica ne obnaša niti jednu od citiranih funkcija, jasno proizlazi da on nije u sukobu interesa. Upravo iz ovog konkretnog napada na Matiju Medicu zorno se može prikazati kakvom se retorikom služi Maja Šarić. Naime, sama Maja Šarić se u svojem očitovanju upućenom Općini Medulin poziva na gore navedenu zakonsku odredbu. Međutim, odredbu ona svjesno pogrešno tumači, a sve kako bi bombastičnim naslovima diskreditirala druge u službi zaštite vlastitih interesa", napisao je u obraćanju medijima načelnik općine Medulin Goran Buić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA