Rodila u vozilu porečke Hitne: 'Ovo je nezaboravno iskustvo!'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Kad je došla na svijet, plačem je nadjačala i grmljavinu, kazali su njezini roditelji, piše 24sata.

Amelie se rodila u vozilu porečke Hitne pomoći na parkiralištu odmorišta Limska draga dok je vani bjesnilo nevrijeme i dok su nebo parale munje. Djevojčica je na svijet došla 14. kolovoza malo prije 1 sat..

- Zaboljela su me leđa i probudila sam Mateja rekavši mu da bismo trebali ići u Pulu. Skočio je, uzeo stvari i sjeli smo u automobil misleći da imamo vremena. Počeli su trudovi, ali sam mislila da ću izdržati. Došli smo kraj Višnjana i tad mi je pukao vodenjak. Mužu sam rekla da zove Hitnu jer sam osjetila da malena neće izdržati put do Pule - kaže Leonela Novak-Damijanić (31). Na poziv su se odazvali liječnica Maja Dupček, koja u Hitnoj pomoći radi tek dva mjeseca, vozač Dragan Korenić, liječnik Ivan Vuksan te sestra Snežana Sabol, koja je i pomogla pri porođaju.

Sestri peti porođaj u vozilu 

- Išli smo s intervencije u Puli, gdje smo ostavili pacijenta, i dobili poziv da imamo ženu koja rađa. Rečeno nam je da će nas tata i buduća majka čekati na Ipsilonu. Našli smo ih i odmah u kombi uveli majku, koja je bila u trudovima. Otac je išao vozilom iza nas. Kiša je lijevala kao iz kabla. Rekla sam vozaču: ‘Vozi ko da ti je zadnje’, a nakon pet minuta rekla sam: ‘Stani! Ovdje ćemo je poroditi, nema više vremena’ - prisjetila se liječnica Dupček dodavši kako su stali jer se porođaj mora odvijati u mirnim uvjetima.

Sestra Snežana Sabol, koja taj posao radi tridesetak godina, kazala je da joj je ovo bio peti porođaj u vozilu Hitne pomoći.

- Nije to svaki dan, ali je predivno. Znala sam postupak i sve je prošlo kako je trebalo. Beba je odmah prodisala punim plućima i zaplakala, pa smo nakon porođaja krenuli u pulsku bolnicu - rekla je Sabol za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa