Neugodni mirisi iz Kaštijuna: iz tvrtke krive sezonu i ljetne temperature

1
Kaštijun
Kaštijun

Slijedom učestalih upita građana u posljednjih nekoliko dana o pojavi neugodnih mirisa u okolici Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, Iz ove tvrtke oglasili su se priopćenjem:

“Na automatskoj postaji za praćenje kvalitete zraka smještenoj na Centru Kaštijun svi su zabilježeni parametri ispod graničnih vrijednosti te nema nikakvih prekoračenja. Svim zainteresiranim građanima rezultati kontinuiranih mjerenja na lokaciji Centra javno su dostupni na mrežnim stranicama http://iszz.azo.hr/iskzl.

Nalazimo se u jeku turističke sezone i količine otpada koje dolaze na obradu u Centar Kaštijun daleko premašuju količine za koje je postrojenje projektirano pa je potrebno i obradu otpada prilagoditi povećanim količinama. Proces stabilizacije otpada nije moguće provesti do kraja te je moguća povremena pojava neugodnih mirisa, a što je još više potencirano ekstremno visokim temperaturama.

Razumijemo moguće neugodnosti za građane koji žive u blizini Centra, međutim ulažemo iznimne napore da iste svedemo na minimum”, stoji u priopćenju iz Kaštijuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa