Policija kontrolirala brzine: kazne do 3.000 kn, Talijanu 5.000 kn

0

Kao i što je najavljeno, 13. kolovoza je na području PU istarske od 15 do 20 sati provedena prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“. Tijekom prometne akcije kontrolirano je 115 vozila te su utvrđena 94 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 65 prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje i 16 ostalih prekršaja.

Uglavnom su utvrđeni prekršaji gdje je prekoračenje bilo od 20-30 km na sat za što su vozačima izrečene novčane kazne od 1000-3000 kn. Najveća brzina od 192 km/h utvrđena je kod 46-godišnjeg Talijana kojeg je policijski presretač zatekao na istarskom Ipsilonu između čvora Umag i Buje. Njemu je naplaćena kazna u iznosu od 5.000 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Podsjećamo da su od 1. kolovoza na snazi izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje su kazne za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu za više od 50 km na sat kreću od 10-20 tisuća kuna, a vozačima se može izreći i kazna zatvora od 60 dana.

Vozači koje je policija jučer zatekla da su koristili mobitel u vožnji i nisu se vezali sigurnosnim pojasom kažnjeni su s 1.000 kn, obzirom da su izmjenama Zakona i za te kazne udvostručene.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa