Ekipa Štrace pobjednik amaterskog vaterpolo turnira Divlja liga 

0
Štrace
Štrace

Na rovinjskom Delfinu, 10. kolovoza održan je 17. amaterski vaterpolo turnir - Divlja liga. Nastupile su ekipe i igrači iz Istre, Rijeke, Zagreba, Vojvodine, Slovenije i Italije. Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine od kojih su po dvije ušle u četvrtfinale, pa putem eliminacije do finala gdje su igrale dvije neporažene ekipe turnira.

Pobjednik turnira je rovinjska ekipa Štrace koja je u finalu pobijedila ekipu Jaja i kuraja iz Pule. Mladi rovinjski igrači ove su godine dominirali turnirom i gotovo svaku ekipu pobijedili bez većih teškoća. Tome u prilog govori i činjenica da su pri vodstvu desetkovanih Puljana od 4:2, do končanog rezultata 11:5 došli nevjerojatnom serijom 9:1.

Na subotnjem turniru sve se odvijalo na dva skraćena igrališta. Utakmice su trajale po 12 minuta (2 puta po 6 minuta), a finalna utakmica 4 x 4 minuta. Najboljim igračem proglašen je Alex Sošić, a najboljim golmanom Dean Fatorić, obojica iz redova rovinjske ekipe.

Kroz cijeli turnir, od samog početka, uz dobar štimung sa zamjetno popunjenih tribina, moglo se vidjeti interesantnih dvoboja i poteza bivših vaterpolista, plivača, rukometaša, košarkaša i prijatelja vaterpola. 

Turnir je uz sport i glazbu, prošao i uz cjelodnevno druženje i zabavu. Sve pohvale za organizaciju i ove godine ide veteranima VK Delfin koji su se kao vrijedni domaćini pobrinuli da cjelodnevni program prođe u zajedništvu i veselom ozračju. Također, zahvala ide sponzorima Savezu sportova Grada Rovinja, Turističkoj zajednici i Valalti koji svojim donacijama godinama podržavaju ovaj hvalevrijedan sportsko – zabavni program, a sve u cilju promocije sportske rekreacije i bogaćenje turističke ponude. Nakon proglašenja i podjela nagrada, prijateljsko se druženje nastavilo uz zabavni program i glazbenu skupinu No Limits do sitnih noćnih sati. (Tekst i foto: Ivan Ban)

Rezultati završnice:

Četvrtfinale: Monte Caffe – Prijatelji 15:5, Jaja i kuraja - Strijelke 9:4, Štrace – Telba 8:5, Kontrada – Orka Ri 5:4
Polufinale:  Jaja i kuraja – Monte Caffe 7:6, Štrace – Kontrada 9:2
Finale: Štrace – Jaja i kuraja 11:5

Štrace: D. Fatorić, D. Galić, I. Radić, A. Hrvatin, Ž. Sošić, A. Sošić, M. Makovac, A. Bruni, S. Pellizzer, C. Nencha, F. Poropat
Jaja i kuraja: D. Taletović, D. Risteski, T. Sović, M. Paris, L. Kostić, B. Jovin, E. Stojanović, S. Šegota

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa