Gradić pozitivne energije: u Motovunu je svima lijepo! (video)

0

Obilazeći Istru kao reporteri, kolega i ja obišli smo puno mjesta gdje su nas mještani upozoravali na neke nedostatke i probleme, ali posjet Motovunu najviše će nam ostati u sjećanju iz jednostavnog razloga što su u tom gradiću svi zadovoljni. Iako prepun turista, ovaj gradić diše pozitivnom energijom.

Mještani su ljubazni, a turisti zadovoljni. Naravno da je Motovun Film Festival učinio ovaj gradić još popularnijim, ali preporučili bismo posjet preko tjedna u jutarnjim satima, gdje do izražaja dolazi sva ljepota ovoga mjesta. Kolega mi je rekao da ga podsjeća na onaj stari dio Praga i u potpunosti se slažem. Motovun je prepun trgovinica s tartufima, suvenirnica i restorana.

Cijene su pristupačne pa će vas tako jedno pivo koštati 18 kuna, što je sasvim pristojna cijena u odnosu da neka druga mjesta u Istri. Uz svu tu masu gostiju, slobodno se može šetati i uživati a ljubazni domaćini će vam obilazak učiniti još ugodnijim. Jedini je nedostatak što je automobilima dozvoljeno voziti starogradskom jezgrom, ali kako bi rekla Nada Jokić iz Motovuna: „Ovdje je ipak lijepo živjeti“. (Tekst: Dean Ćakić, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa