klub mladih ids-a

'Obrazovanje bi trebalo biti relevantnije, pravednije te inkluzivnije'

0
Marin Lerotić
Marin Lerotić

„Mladi u Hrvatskoj itekako žele biti aktivni sudionici u društvu. Ne žele da ih itko ušutka, već da se čuje njihov glas“ izjavio je predsjednik Kluba mladih IDS-a Marin Lerotić povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza. Naime, u cijelom se svijetu na taj datum obilježava Međunarodni dan mladih  kojemu je cilj podići svijest o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu. Tema ovogodišnjeg dana mladih je „Transforming education“ odnosno „Transformirajuće obrazovanje“.

Tom je prigodom, predsjednik Kluba mladih IDS-a istaknuo kako se na svjetskoj razini sve više ulaže u obrazovanje ali i u transformaciju obrazovanja koje bi trebalo biti relevantnije, pravednije te inkluzivnije za sve mlade.

- Na žalost svjedoci smo da je situacija u hrvatskom obrazovnom sustavu poražavajuća na što je Klub mladih IDS već upozorio te iznio konkretne mjere koje bi pridonijele poboljšanju obrazovnog sustava u Hrvatskoj. „Klub mladih IDS-a smatra kako je krajnje vrijeme da ulovimo zadnji vlak ka ulaganju u obrazovanje sadašnjosti i budućnosti kao što su ICT tehnologije ili STEM obrazovanje“, naveo je Lerotić te naglasio kako obrazovni sustav mora omogućiti mladima da budu konkurentni na tržištu rada kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

- Da bi se osiguralo sudjelovanje mladih u društvo u mlade treba i ulagati, treba im ponuditi mogućnosti da se razvijaju i da budu konkurentni, a ne da ih se koči i da budu uvijek zadnji na listi prioriteta. Klub mladih IDS-a svo ovo vrijeme zalagao se te će se i u budućnosti zalagati za bolje uvjete obrazovanja te poticati mlade na uključivanje u društvu kako bi se glas mladih čuo te se stvarala bolja zajednica za sve. 

Zaključio je kako mladi imaju mnoštvo ideja, znanja i energije za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice kao i sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Njihov entuzijazam ne smije se kočiti, jer kako stvari u našoj zemlji stoje, mladi su najveća nada da će i Hrvatska jednog dana biti uspješna europska zemlja. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa