'Zar je moguće da on i dalje vozi? Treba li još nekome nauditi?'

1
Pružanje prve pomoći ozlijeđenom motociklistu nakon prometne nesreće
Pružanje prve pomoći ozlijeđenom motociklistu nakon prometne nesreće

„Zar je moguće da taj čovjek i dalje vozi? Zar treba još nekome nauditi? Kako mu je netko mogao dozvoliti da sjedne u auto?“, ogorčeno se zapitala Marina Miskić, nevjesta nedavno preminule Vesne Dragolin, koja je smrtno stradala pod naletom motocikliste, dok je s unukom prelazila cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza u ulici Zelenice u Labinu.

Marinu Miskić i Alberta Dragolina, sina preminule, koji zajedno rade u obiteljskom Fast foodu Veta, 9. kolovoza u večernjim satima posjetio je vozač Suzukija, pod čijim je kotačima smrtno stradala Vesna Dragolin. Najviše ih je šokiralo što je krivac za tragičnu prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život, a jedno je dijete trajno traumatizirano, do njih došao upravljajući automobilom.

„Više nam je osoba reklo da dotični vozi auto i jučer smo se i osobno u to uvjerili. Dok smo Albert i ja bili na poslu, oko 22 sata, na mobitel sam dobila poruku od njega. Inače ga znam još iz osnovne škole jer smo dva razreda pohađali zajedno. Kada sam vidjela njegovo ime na poruci – blokirala sam se. To je prvi put nakon tragičnog događaja da nam se javio. Strah me bilo ni pročitati poruku, no ipak sam smogla snage i otvorila ju. Napisao je da mu je žao i da se ničega ne sjeća… Potom je i osobno došao do nas u fast food. Da se razumijemo, ja čovjeku ne želim ništa loše, ali kad sam ga vidjela ispred sebe, ja se nisam prestala tresti. Svaka čast što je od nas došao tražiti oprost, on je napokon shvatio što je učinio i tu ništa nije sporno, ali taj čovjek i dalje vozi. Zar treba još nekome nauditi. Kako mu je netko mogao dozvoliti da sjedne u auto?“, kazala nam je Marina.

„Rekao je da on to nije htio, da se boji da ćemo ga tužiti, da nema novaca, da će ga to uništiti, da ga pokušamo shvatiti… Ali neka on mene pokuša shvatiti, da sam izašla iz fast fooda i vidjela Vesnu kako leži na cesti. Neka on pokuša shvatiti da je skoro i moje dijete ubio. Tu sam onda 'pukla' i otišla kući. Naš osmogodišnji sin još uvijek ima traume od pješačkog prijelaza, kada moramo prijeći cestu on me tako stisne da me srce zaboli. Od toga dana nije spomenuo Vesnu, a jako su bili povezani“, rekla nam je vidno uzrujana Marina.

Istarskoj policiji uputili smo upit s pitanjem zašto krivac za prometnu nesreću u Zelenicima nije dobio mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilima. Glasnogovornica nam je rekla da je policija protiv vozača podnijela kaznenu prijavu u redovnom postupku s obzirom je zbog teških ozljeda zadržan na bolničkom liječenju. „Budući se radi o kaznenom postupku, mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom može izreći samo nadležno državno odvjetništvo“, odgovoreno nam je iz istarske policije. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa