U Plomin Luci održana Ribarska fešta na Porte (foto i video)  

0

Labinština više ni po ribarskim feštama ne zaostaje za zapadnom obalom Istre, pa na ovom području svake godine u razmaku od tjedan dana imamo dvije vrhunske manifestacije u kojima su riblji specijaliteti središnji događaj.

Nakon odlične fešte u Trgetu, prava poslastica za ljubitelje dobre zabave i morskih delicija bila je i tradicionalna Ribarska fešta na Porte, održana 9. kolovoza u Plomin Luci.

U gastronomskom dijelu fešte lokalni ugostitelji su po promotivnim cijenama nudili srdele, lignje, tune, hobotnica, pidoće i, naravno, dobro vino.

Uz obilje ribljih specijaliteta, nije nedostajalo ni dobrog druženja i zabave. Grupa Funboxband i DJ Hoky rasplesali su sve posjetitelje, a prije njih nastupili su plesna skupina Il movimento, mladi članovi KUD-a Ivan Fonović Zlatela i Kršanski ljiljani.

U sklopu fešte LAGUR Alba predstavila je mjere iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.-2020.

Organizatori i domaćini ove popularne fešte su Sportsko ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je LAGUR Alba. Manifestacija je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. (Tekst, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa