Završava se sanacija ceste na Boškovićevom usponu

0
Boškovićev uspon
Boškovićev uspon

Postavljanjem završnog habajućeg sloja na prometnicu nakon čega slijedi postava i iscrtavanje prometne signalizacije završit će se 9. kolovoza radovi sanacije kolnika na Boškovićevom usponu. Podsjetimo, Grad Pula je u sklopu ovogodišnjeg Programa održavanja komunalne infrastrukture zbog oštećenja asfalta pristupio sanaciji kolnika na Boškovićevoj usponu u punoj širini. Radovima se pristupilo u periodu kad je osnovna škola Monte Zaro zatvorena pa je stoga prometnica manje opterećena jer ne prolaze učenici čime je ujedno značajno smanjen rizik ulaska djece u zonu gradilišta, a ne prometuju niti roditelji koji inače voze svoje školarce.  

U sklopu radova obnovljen je nosivi i završni sloj asfalta budući se nakon uzimanja uzoraka iz kolnika na više mjesta, utvrdilo da postojeći asfalt nema dovoljnu debljinu nosivog sloja koja bi zadovoljila današnje standarde i prometno opterećenje. Obnovljeno je oko 300 metara kolnika, a cijena radova iznosi oko 300 tisuća kuna. Izvođač radova je društvo Cesta dok je Pragrande sanirao sustav odvodnje otpadnih voda na usponu.

Nakon završetka sanacije prometnice, s ciljem povećanja sigurnosti prometovanja i kretanja pješaka djelatnost Hortikulture Pula Herculenee dodatno će urediti zeleni  pojas uz prometnicu i to orezivanjem stabala te po potrebi izvršiti uklanjanje u ovisnosti o ustanovljenom zdravstvenom stanju pojedinog/ih stabala prilikom orezivanja. Radovi hortikulturnog uređenja će se odvijati 10. kolovoza te 12. kolovoza u periodu od 7 do 15 sati nakon čega će se izvršiti čišćenje te će se prometnica otvoriti za prometovanje.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa