Otkriveni novi detalji: Evo što stoji iza naručenog ubojstva u Umagu

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

T. I. (60) završio je u istražnom zatvoru nakon što je u subotu pitao muškarca (40) bi li za njega ubio drugog čovjeka (57), njegovu izvanbračnu suprugu (51) i njihovo zajedničko dijete ili pronašao nekoga da to učini, objavilo je tužiteljstvo u Puli, piše 24sata, a mi smo vijest objavili ovdje.

Nakon njegove prijave, umaška policija je dan kasnije uhitila T. I. Pretražili su mu stan. Na istoj adresi, samo na drugom katu, živi i ugostitelj čije je ubojstvo htio naručiti. S njim se spori oko te nekretnine. Tom prilikom policija je pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu. Radi se, neslužbeno doznajemo, zapravo o plinskom pištolju marke ME koji je prepravljen da bi kao vatreno oružje mogao koristiti streljivo kalibra 7,65 milimetara, piše 24sata.

Ugostitelj je navodno prije nekoliko godina u Umagu od T. I. kupio kat kuće i tu su nastali problemi između njih. Prema svemu sudeći, to je bio razlog ozbiljne prijetnje koja je rezultirala kaznenim prijavama za trostruki pokušaj teškog ubojstva i prijetnju. Županijsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je i pokrenulo istragu protiv T. I. kojeg je, na prijedlog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Puli poslao na mjesec dana u istražni zatvor. Iza rešetaka su ga poslali kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke. Bude li optužen i potom osuđen, T. I. bi mogao dobiti popriličnu zatvorsku kaznu, piše 24sata.

Muškarac kojeg je T. I. htio vidjeti mrtvog je inače stari poznanik policije kojeg su prijavljivali za niz kaznenih djela. Građani su ga policiji prijavljivali jer su sumnjali da je organizirao dilere u gradu u kojem su raspačavali heroin. Bio je osumnjičen za silovanje Slovenke, a prije devet godina na njega su pucali ispred kasina u Plovaniji, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa