Pijani 21-godišnjak zabio se Renaultom u stup: Vozač i putnik teže ozlijeđeni

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Poreču se 25. studenog oko 5,30 sati dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak s područja Vukovara kao mladi vozač upravljao automobilom Renault , vukovarskih tablica, kolnikom Ulice Gašpara Kalčića u Poreču.

Mladić je u oštrom lijevom zavoju zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,59 promila i neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, sletio s kolnika i udario u metalni rasvjetni stup pa u stablo. U nesreći su vozač i putnik, 20-godišnjak iz Poreča koji se nalazio iza njega ozlijeđeni te su prevezeni u OB Pula, gdje su putniku utvrđene teške ozlijede. Radi izazivanja prometne nesreće, protiv 21-godišnjaka se podnosi kaznena prijava redovnim putem, izvijestila je istarska policija.

PU istarska upozorava: prije početka svake vožnje pa i one najkraće - obavezno koristite sigurnosni pojas!

Ni vozač ni putnici u vozilu nisu koristili sigurnosni pojas  te stoga kako bi se izbjeglo stradavanje u prometu, Policijska uprava istarska ponovno podsjeća  sve vozače koji upravljaju vozilima, kao i putnike koji se u njima prevoze, na obveze koje proizlaze iz čl. 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi dužni su koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa.

Posebice naglašavamo, s obzirom na pogrešan stav jednog dijela sudionika u prometu, obvezu korištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima u vozilu na kojima su pojasevi ugrađeni, dakle u osobnim vozilima i na prednjim, ali i na stražnjim sjedalima. Stoga prije početka svake vožnje pa i one najkraće - obavezno koristite sigurnosni pojas! Njegovim korištenjem na samo da ćete izbjeći plaćanje zakonske sankcije, već ćete u slučaju prometne nesreće izbjeći teže posljedice stradavanja.

Također, podsjećamo mlade vozače da ne smiju upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km/h, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km/h, odnosno 120 km/h na  autocesti, a mopedom 40 km/h; ne smiju upravljati osobnim vozilima čija snaga motora prelazi 80 Kw; ne smiju upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa