Express o slučaju Dragana Junga i ostalim teškim zlodjelima

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Drag, povučen i miran dečko iz susjedstva, uvijek pristojno pozdravlja, pomogne ponijeti vrećice do ulaza u stan... Nerijetko su susjedi takvim riječima opisivali hrvatske monstrume koji su počinili neizreciva zlodjela. Ta je slika, u pravilu, bila netočna i iskrivljena, tvrde najugledniji hrvatski forenzičari. Mirni, lijepi dečki uopće ne postoje. Svatko od nas ima više ili manje izražen poremećaj u ponašanju, piše Express u svom članku o najpoznatijim hrvatskih ubojicama. Pored komentara psihijatara, Express je podsjetio na slučaj Dragana Junga, odnosno izjavu koju je dao njegov ondašnji branitelj Zoran Pilipović.

Zanimljiv je profil labinskog monstruma Dragana Junga (29), piše Express. On je s Massimom Kršuljom ubio prijatelja iz djetinjstva Antu Vukelića. Zavezali su ga za stolac, a zatim masakrirali 40 minuta. Izboli su ga po tijelu 44 puta. U pokušaju da im pobjegne, zavezani Vukelić pao je s balkona.

Tijekom suđenja nije otkriven motiv stravičnog zločina ni tko mu je od njih dvojice nanio koju ozljedu. Njegov branitelj Zoran Pilipović je rekao kako u tom slučaju nije bilo nikakvih obiteljskih trzavica ni socijalnih neprilika. "Moj je branjenik bio vrlo pristojan mladić, ali ga je cijela Hrvatska zvala čudovištem", komentirao je tada Pilipović . "U razgovoru s branjenicima, ne pitam ih jesu li i na koji način nešto učinili. Kažem im da sam tu samo da ih obranim. Drugi ga gledaju kao zvijer, ali ja ga se ne bojim jer inače ne bih mogao raditi taj posao. Ne branim djelo, nego čovjeka.", piše Express.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa