Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Umagu

0

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 4. kolovoza zamjenici gradonačelnika Ivan Belušić i Floriana Bassanese Radin, vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata te ostali građani, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na umaškom gradskom groblju, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

„Danas, kada se prisjećamo jednog od najvažnijih dana naše moderne povijesti, slavimo slobodu i zajedništvo ne bi li izvukli iz sebe ono najbolje. Naš je rat bio pravedan, obrambeni, human, a to su vrijednosti na kojima se naša država kontinuirano razvija. Vrijeme je ovo sjećanja na dane borbe za neovisnost i demokraciju. Sloboda, poštenje, pravednost i socijalna osjetljivost temeljne su sastavnice domoljublja koje moramo čuvati, njegovati i prenašati budućim generacijama.“ naglasio je zamjenik gradonačelnika Ivan Belušić.

Nakon groblja, položeni su vijenci te zapaljene svijeće i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u parku Humagum, čime je još jednom odana počast našim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom omogućili da danas uživamo u miru i slobodi. Nakon položenih vijenaca, predstavnik branitelja i predsjednik „UHBDR-154.“ Mato Magdić sve je prisutne podsjetio na doba Domovinskog rata i njegove žrtve s posebnim naglaskom na doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju današnje samostalne domovine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa