Umag prvi u državi s električnim priključkom za invalidska kolica

0
S konferencije za medije
S konferencije za medije

Grad Umag je senzibilan grad koji posebnu brigu vodi o djeci, umirovljenicima, kao i sugrađanima s posebnim potrebama. U smjeru podizanja kvalitete života osoba u invalidskim kolicima, bilo to sugrađana ili turista koji posjećuju Umag, Turistička zajednica grada Umaga je u suradnji s Gradom Umagom kupila električni priključak za invalidska kolica, čime je Umag postao prvi grad u Hrvatskoj koji u svojoj ponudi sugrađanima i turistima nudi ovaj hvalevrijedan patent.

Priključak je osmišljen i patentiran u Sloveniji, koji, kako tvrde proizvođači RTS Medical, prestiže razinu kvalitete drugih proizvoda takve vrste diljem Europe. Riječ je o modelu Speed3x RS500 koji je vrlo jednostavan za upotrebu, siguran te prilagodljiv svim osobama na invalidskim kolicima. Ideja za ovaj električni priključak jedinstvenog dizajna nastala je 2016. godine, a u sam razvoj proizvoda bili su uključeni strojni inženjeri, kao i grupa osoba s invaliditetom koje su trajno vezane za invalidska kolica. Stoga je splet iskustva i struke rezultirala ovim revolucionarnim proizvodom.

Proizvod su na konferenciji za medije predstavili jedan od suvlasnika poduzeća RTS Medical Robert Žerovnik, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović. Priključak je namijenjen dužim vožnjama te lakšem kretanju osoba s invaliditetom. Vrlo se jednostavno priključuje na invalidska kolica, a autonomija jedne baterije doseže čak 40 km.

Tehnički podaci:
Motor 500W
Li-ion Samsung baterija 48V/10,4Ah
16 inch volan
LCD displej
Hidrauličke disk kočnice
Težina bez baterije 15kg
brzina: limitirana do 25km/h
udaljenost jednim punjenjem baterije do 40km

Ovim se proizvodom svakako željela podići kvaliteta boravka naših turista, ali i života naših sugrađana u invalidskim kolicima, kao i njihovih obitelji. U planu je u budućnosti nabaviti još nekoliko ovakvih priključaka, ovisno o potražnji u narednom periodu. Nadamo se da će naši sugrađani i gosti koristiti ovaj jedinstveni patent koji će im omogućiti brže, dinamičnije i jednostavnije kretanje gradom i okolicom, poručuju iz Grada Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa