Evo koji se istarski restoran našao na listi najromantičnijih lokacija!

0
Foto: Plava kamenica
Foto: Plava kamenica

Romantični restorani zvuče kao pomalo banalna kategorija ugostiteljskog posla, ali je zapravo riječ o specifičnom, prilično teškom podžanru koji treba spojiti nekoliko važnih elemenata: vrhunsku ali ne preambicioznu hranu (ne želite na dejt u Nomu), vrlo ozbiljna vina, barem dobar servis i onu jedinstvenu atmosferu koja će pomoći da vam baš ta večera ostane u dugom sjećanju. Takvih je restorana objektivno malo, pa su primjerice Zagatove liste romantičnih restorana uvijek relativno kratke. Mi smo ih uspjeli izdvojiti sedam. Poredali smo ih geografski, od Zapadne Istre do Pelješca, piše Plava kamenica.

1. Noel Buje, Hotel San Canzian, Mužolini Gornji
Istarski Noel, otvoren prije nekoliko dana, smješten je u malom selu gotovo izgubljenom u bujnoj prirodi zapadne Istre, u podigrano luksuznom, zaista prelijepom hotelu San Canzian. Blagovaonica je spojena s terasom, što pojačava mistični doživljaj prirode u unutrašnjosti Istre. Vinska karta je izvrsna u raznim kategorijama cijena, a hrana je fizički lijepa i miriše po lokalnom divljem bilju, budući da ga kuhari i barmeni svakodnevno beru u okolici.

2. Draga di Lovrana, Lovranska draga, Michelinova zvjezdica
Još jedna  terasa s puno zvijezda i bogatom mirisnom hortikulturom, samo što je Alfred Keller udaljen tek par metara od mora. Lokalni sastojci s francuskim kuharskim naglaskom udruženi su s jednom od najbogatijih vinskih lista u Hrvatskoj, piše Plava kamenica na čijim stranicama pogledajte ostatak liste.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa