Poreč dobiva međunarodni sajam graditeljstva i uređenja PromoArh

0

Porečka dvorana Žatika, koja već tradicionalno ugošćava brojne specijalizirane sajmove poput Vinistre, Crofisha, Promohotela ili Sportfesta, ovog će rujna ugostiti jednu potpuno novu manifestaciju – od 18. do 21. rujna održat će se 1. Međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja PromoArh. Kao što najavljuju iz organizacije, porečke tvrtke Studio 053, „znanjem, idejama i iskustvom u sinergiji izlagača i struke sajam  PromoArh, želi potaknuti (re)animaciju graditeljstva“. Sajam graditeljstva, opremanja i uređenja  značajna je manifestacija u našoj regiji koja će omogućiti svim zainteresiranim subjektima koji su uključeni u proces projektiranja, građenja, opremanja i uređenja nekretnina da na jednom mjestu doznaju sve potrebne informacije.

Dvorana Žatika kroz četiri dana trajanja sajma biti će „točka spajanja i povezivanja“ domaćih i inozemnih tvrtki sa partnerima kako bi graditeljstvo postalo sigurnije, efikasnije, isplativije, inovativnije i održivo. Vodeći proizvođači u industriji te inovativni pojedinci predstavit će svoje proizvode i usluge za komercijalnu izgradnju, stambenu izgradnju, unutarnje radove kako za novogradnju tako i za obnovu i modernizaciju. Uz mnoštvo mogućnosti za povezivanjem sa stručnjacima iz građevinske industrije, sudionici sajma dobit će priliku da svoje poslovanje podignu na višu razinu. Sajam objedinjuje znanje iz svih grana građevinske industrije koja na visokoj međunarodnoj razini promiče konkretnu razmjenu ideja i informacija, te će stoga posebno biti zanimljiv Education point kao popratni i stručni dio ovog novog sajma.

Kako bi se pokušalo dati odgovor najvećim izazovima u području upravljanja projektima, programima i portfeljem u građevinskom sektoru, Education point bit će polazna točka okupljanja struke uz konstruktivne panel rasprave, okrugle stolove, radionice i seminare. Organizatori u Poreč dovode dr.sc. Vladimira Skendrovića, predavača i doajena primjene FIDIC ugovora u Hrvatskoj te će se upravo na tu temu održati cjelodnevni stručni seminar 19.9. u dvorani Žatika pod nazivom „Seminar FIDIC uvjeti ugovora – Crvena, Žuta i Srebrna knjiga“.

Neke od aktualnih tema o kojima će se raspravljati u stručnom djelu su (re)animacija graditeljstva uz potporu javnog sektora, Pametni gradovi, Tržište nekretnina u RH u 2019. godini te zatupljenosti BIM-a u hrvatskim građevinskim tvrtkama. O BIM – u se danas mnogo govori, stoga će neke od tema obuhvaćati implementiranje BIM-a u poslovanju, problematike i prednosti korištenja, način rada, BIM projektima kao i o iskustvima korisnika BIM-a.

Sajam PromoArh sa partnerima organizira i 1. međunarodnu konferenciju održivog razvoja Sustainable Project Management 2019 konferencija (SPM 2019) “Održivi regionalni razvoj i projekti zelene gradnje” koja će se održati u hotelu Valamar Diamant, 19.9.2019. Digitalizacija, energetska učinkovitost, inovativni proizvodi i tehnologije samo su neki od aktualnih trendova u građevinskoj industriji koji će u okviru prezentiranja izlagača i održavanja profesionalnih seminara biti prisutni., najavljuju iz organizacije. Više informacija i detalja o samom programu možete pronaći na www.promoarh.com.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa