Susret Zasvirimo u Barbanu: Nastupali su svi koji vole harmoniku

0

Unatoč lošem vremenu, 27. srpnja u školskoj dvorani OŠ Jure Filipovića Barban na 18. Susretu harmonikaša 'Zasvirimo u Barbanu' okupilo se 60-ak zaljubljenika u ovaj instrument iz čitave Istre, ali i gosti iz susjedne Slovenije te Italije. Od balona, polke, valcera, zabavnih i klasičnih skladbi, u gotovo trosatnom repertoaru našlo se za svakoga ponešto. Bilo je onih najmlađih osnovnoškolaca od 8 godina, do onih koji su hrabro zakoračili u deveto desetljeće života, svi su redom bili nagrađeni velikim pljeskom i simpatijama brojne publike.

- Na susretu su nastupali svi oni koje vole harmoniku, znaju ili žele svirati, bilo da su profesionalci ili početnici jer cilj samog susreta je druženje i motivacija jedni drugima te poziv na nove generacije učenika sviranja ovog instrumenta.  – Matea Valić, stručna suradnica u turističkom uredu.

Pored ostalih, i ove godine svojim nastupom uveličali su ovaj događaj mladi barbanski harmonikaši Leonardo Rojnić, Ivan Licul i Erik Mirković polaznici  Glazbene Škole Ivana Matetića – Ronjgova Pula koji su nagrađeni velikim pljeskom. Pored svirača sa Barbanštine, bilo je grupa iz Tinjana, svirači iz Labinštine, Puljštine,  Buja, Pazina, Buzeta, Svetvinčenta, Žminja te Banda Drink iz Muggie, otac i sin Vitezovi iz Sežane te Breda Gubler iz Ljubljane. Svi sudionici bili su nagrađeni priznanjem te poklonom koji će im ostati uspomena na ovaj susret. Po završetku programa druženje se nastavilo u staroj donjoj školi uz zvuke harmonike.

Susret je započeo u 20 sati zajedničkom pjesmom Bacit ću mandolinu, završio u 23 sata također zajedničkom pjesmom La mula de Parenzo, a program je vodila Dorina Tikvicki. Organizator je bila Turistička zajednica Općine Barbana, a pokrovitelj Općina Barban.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa