Miletić o proračunu: Živimo u teškim vremenima i gradska uprava građanima treba olakšati onoliko koliko može

0
Boris Miletić i Lovorka Hajdić Golja
Boris Miletić i Lovorka Hajdić Golja

„Grad može potrošiti onoliko sredstava koliko i prihoduje i time smo se vodili“, rekao je gradonačelnik Boris Miletić govoreći o gradskom proračunu za 2012. godinu.

Tako će se u srijedu, 28. studenog na gradskom vijeću naći prijedlog za smanjenje proračuna za 5,80 posto: „S obzirom na smanjene gospodarske aktivnosti, predložili smo vijećnicima umanjenje proračuna za 2012. godinu, a u proračunu za 2013. predvidjeli smo prvenstveno zadržavanje postojećeg društvenog standarda, dakle programe koje Grad Pula financira“, izjavio je pulski gradonačelnik.

To se odnosi na predškolski i školski odgoj, kulturu, tehničku kulturu, sport i socijalnu skrb, područja koja su, kako je istaknuo Miletić, u Puli podignuta na značajan nivo. „Živimo u teškim vremenima i gradska uprava građanima treba olakšati onoliko koliko može, a ne oduzeti socijalna prava građanima“, rekao je i napomenuo da su određena sredstva predviđena za nove investicije bez kojih, naglasio je, nema izlaska iz krize.

Nastavlja se stoga s radom na plinofikaciji, izgradnji kanalizacijske mreže, studentskom kampusu i odlagalištu otpada Kaštijun te prometna infrastruktura Pule. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa