Pogledajte koje točke Petar Ćurić predlaže za Gradsko vijeće Pule

0
Petar Ćurić
Petar Ćurić

Jedan od najaktivnijih pulskih gradskih vijećnika, Petar Ćurić (HDZ), za nadolazeću je 17. sjednicu Gradskoga vijeća Pule predsjedniku Tizijanu Sošiću predložio dopunu dnevnoga reda sa čak tri dodatne tematske točke.

Ćurić je od pulske gradske vlasti zatražio da na dnevni red uvrste i raspravu „Treba li Grad Pula u školskoj godini 2019/2020. osigurati svim pulskim osnovnoškolcima besplatne radne bilježnice i nastavni pribor?“ –  a temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske da će država od jeseni svim đacima osnovnih škola osigurati besplatne udžbenike. Oko toga su se i lani u Puli lomila koplja kada je Ćurić od gradonačelnika Borisa Miletića zatražio da besplatne udžbenike osigura Grad – po uzoru na ostale istarske gradove kao što su Umag, Labin i Rovinj.

U novom zahtjevu Ćurić pita pulskoga gradonačelnika doslovno »bi li se barem sada malo smilovao« i kao čelna osoba »najprosperitetnijeg hrvatskog grada«, kako to Miletić često za Pulu kaže, u ime gradske vlasti, mladim Puljanima osigurao barem besplatne radne bilježnice i nastavni pribor? Jer, troškovi za iste često dosegnu i 1000 kuna po đaku, a jasno da mnoge obitelji imaju više djece. Ćurić u aktu navodi i da mu je poticaj za ovaj amandman došao brojnim pozivima i emailovima građana Pule, koji su ga učestalo kontaktirali i inzistirali da se ova tema obavezno stavi na dnevni red.

Ćurić je još postavio pitanje zašto su stali radovi na sanaciji sanitarnog čvora u KUD-u Matko Brajša Rašan, te postoje li u Puli gradski stanovi za 'zaslužne građane' po uzoru na Zagreb, te po kojim se oni kriterijima dodjeljuju?

Posljednji Ćurićev uvršteni akt, prijedlog je rasprave o dostojnom obilježavanju sjećanja na tragediju koja je zadesila hrvatski narod u Istri 13. srpnja 1920. godine, pa će iduće godine biti točno 100 godina od ovoga strašnog čina. Riječ je o fašističkom spaljivanju hrvatskog Narodnog Doma u Puli. Ćuriću nije jasno zašto pulska gradska vlast sustavno odbija obilježavati sjećanje na ovaj sramotni čin fašističkih militantnih odreda i dostojno ga komemorirati, a s druge se strane kune u antifašizam i vrijednosti antifašističkoga pokreta - te se Ćurić s pravom pita kako gradonačelnik Miletić objašnjava takvo svoje ponašanje pred hrvatskom javnosti…?

Redovna 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule održat će se u srijedu, 31. srpnja, s početkom u 17 sati, u pulskoj Komunalnoj palači.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa