Pijani 58-godišnjak izazvao lančani sudar: Među ozlijeđenima i dvoje djece

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila 22. studenog oko 18 sati na području Poreča tri su osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnjak s područja Kaštelir-Labinci upravljao Peugeotom, pulskih tablica iz smjera Kukci u smjeru Poreča. U mjestu Kukci zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,91 promila i neprilagođene brzine muškarac je izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom udario u zadnji dio Citroena, pulskih tablica kojim je ispred njega upravljao 32-godišnjak s područja Poreča. Od siline udara, „Citroen“ je udario u zadnji dio Opela, kojim je upravljala 34-godišnjakinja iz Poreča.

U nesreći su troje putnika iz Citroena, 32-godišnjakinja s područja Poreča i dvoje djece lakše ozlijeđeni. Protiv vozača Peugeota se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija.

PU istarska upozorava vozače: I manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača

Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol: ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol; ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite; koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza; zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas; ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa