Jedan od napadača na umirovljenika na palici imao simbole BBB-a

0
Foto: Index
Foto: Index

Jedan od trojice divljaka koji su maskirani u nedjelju rano ujutro napali i teško ozlijedili umirovljenika koji je čuvao terasu kafića u Puli, u napadu je imao palicu s obilježjima navijača Dinama, piše Index. Jedan od napadača imao palicu sa simbolima Bad Blue Boysa. Podsjetimo, umirovljenika su mlatili 24-godišnji Matej Bjekić i Robert Bitunjac koji je inače pripadnik Hrvatske vojske te jedan maloljetnik. Svoj trojici, inače rodom iz Petrinje, jučer je na Općinskom sudu u Splitu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Upravo je ovoj potonji, maloljetnik, u napadu nosio palicu. Na njoj se, vidi se na snimkama nadzornih kamera, nalaze obilježja Bad Blue Boysa. Riječ je o znaku zagrebačkog Dinama te o naljepnici s napisom "Otpor sistemu", što je slogan koji koriste Bad Blue Boysi. To, naravno, ne znači da je jedan od napadača doista pripadnik te navijačke skupine, no prema novim detaljima koji su otkriveni na njegovoj palici, moglo bi se zaključiti da je maloljetnik koji ju je nosio, ili netko drugi od napadača, njihov poklonik, javlja Index.

Državno odvjetništvo jučer je, nakon ispitivanja trojice napadača, detaljno opisalo kako su izveli napad. Nakon što su se sukobili s umirovljenikom koji radi kao čuvar terase oko istarske zastave, otišli su se u obližnji stan presvući, a onda se naoružani palicama sat vremena kasnije vratili i počeli mlatiti starca, piše Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa